ΑΘΗΝΑ
01:51
|
08.12.2021
Τη συγκάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας, θα συμμετέχουν οι Τσιόδρας, Αρκουμανέας, Μαγιοργκίνης κ.ά..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει για τις 13:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν σε επίπεδο συνόδου κορυφής στην ΕΕ για τις μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού.

Η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, όπως και η ιχνηλάτηση των επαφών ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν χθες στην τηλεδιάσκεψη των “27” της ΕΕ με την πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθύνει ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγγυήσεις για ΝΑΤΟ ζήτησε ο Πούτιν από τον Μπάιντεν

Εως και δύο χρόνια φυλακή στους «αρνητές» γονείς

Νόμιμοι και στη Χιλή οι γάμοι ατόμων ίδιου φύλου

Φιλμ νουάρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα