ΑΘΗΝΑ
03:16
|
26.04.2024
Περισσότερες από 130 οι περιπτώσεις παρενεργειών που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία κατέγραψε εννέα θανάτους από 823.000 ανθρώπους που μέχρι στιγμής έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, η γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων δεν συνδέει τους θανάτους με το εμβόλιο και διευκρινίσει ότι επρόκειτο για ηλικιωμένους που “διέμεναν σε γηροκομεία και όλοι παρουσίαζαν χρόνιες ασθένειες”.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσιμες πληροφορίες μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να συμπεράνουμε πως αυτοί οι θάνατοι συνδέονται με τον εμβολιασμό», ανακοίνωσε η γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή της σχετικά με την παρακολούθηση των εμβολιασμών στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των θανάτων έπεται της παραδοχής ότι εντοπίστηκαν “31 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών” κατόπιν εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές. Μάλιστα, μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, υπάρχουν “τέσσερις περιπτώσεις επεισοδίων ταχυκαρδίας”.

“Έχει εντοπιστεί ένα πιθανό δείγμα πρόκλησης ταχυκαρδίας [από το εμβόλιο]. Το γεγονός αυτό βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση”, ανέφερε η υπηρεσία φαρμάκων.

Συνολικά στη Γαλλία έχουν εντοπιστεί 131 περιπτώσεις παρενεργειών: “Η πλειονότητα των συμπτωμάτων αντιστοιχεί σε αναμενόμενες ή μη σοβαρές παρενέργειες όπως πυρετός, πονοκέφαλος και ναυτία”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών.  Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι μέχρι στιγμής, δεν παρατηρήθηκε “καμία περίπτωση δυσμενών επιπτώσεων από το εμβόλιο Moderna”, το οποίο αποτελεί δεύτερο εμβόλιο που διατέθηκε στη Γαλλία με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη το απόγευμα, περισσότεροι από 823.000 άνθρωποι έχουν λάβει μέχρι τώρα εμβόλιο.

Πηγή: SputnikNews.gr, UNI

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα