ΑΘΗΝΑ
16:47
|
23.04.2024
Η αστυνομία διέλυσε την τελετή στο εβραϊκό σχολείο και επέβαλε βαριά πρόστιμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάμος με 400 καλεσμένους διοργανώθηκε σε εβραϊκό σχολείο στο βόρειο Λονδίνο, το οποίο λειτουργεί κι ως κέντρο διαγνωστικών τεστ για τη νόσο Covid-19. Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε χθες Πέμπτη έφοδο στο εβραϊκό σχολείο θηλέων “Yesodey Hatorah” στη συνοικία του Στάμφορντ Χιλ, διέλυσε τον γάμο και επέβαλε πρόστιμο 11.218 ευρώ (10.000 λίρες) στον διοργανωτή.

Πρόστιμα 225 ευρώ (200 λίρες) επιβλήθηκαν σε πέντε ακόμα άτομα από τους αστυνομικούς που πραγματοποίησαν την έφοδο στο εβραϊκό σχολείο μετά από ανώνυμη πληροφορία-καταγγελία.

Τα παράθυρα του σχολείου στην περιοχή του βόρειου Λονδίνου με έντονο στοιχείο πληθυσμού υπερορθόδοξων Εβραίων είχαν καλυφθεί προκειμένου οι περαστικοί να μην μπορούν να δουν τι γινόταν μέσα. Οι περισσότεροι εκ των καλεσμένων αντιλήφθηκαν εγκαίρως την έφοδο της αστυνομίας και πρόλαβαν να το σκάσουν από τον γάμο.

“Ήταν μια εντελώς απαράδεκτη παραβίαση της νομοθεσίας, η οποία ισχύει ξεκάθαρα για να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)” , δήλωσε ο επιθεωρητής Μάρκους Μπένετ. Χθες Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ προειδοποίησε τους παραβάτες ότι θα τιμωρούνται από την αστυνομία και ανακοίνωσε νέο πρόστιμο ύψους 897 ευρώ (800 λιρών) για όσους συμμετέχουν σε πάρτι σε σπίτια. Το εβραϊκό σχολείο θηλέων λειτουργεί ως κέντρο για τεστ ανίχνευσης Covid-19 για τους δημότες του Χάκνεϊ, στο βορειοανατολικό Λονδίνο, μόνο τις Κυριακές. Η διοίκηση του σχολείου προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το συμβάν δηλώνοντας “απολύτως τρομοκρατημένη” και ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Ο αρχιραβίνος Εφραίμ Μίρβις, επικεφαλής της κοινότητας των υπερορθόδοξων Εβραίων στο Λονδίνο, έκανε λόγο για επαίσχυντη βεβήλωση του ό,τι έχουμε πιο ιερό. “Σε μια εποχή που όλοι κάνουμε τόσο μεγάλες θυσίες, αυτό που συνέβη ισοδυναμεί με μια αδυσώπητη κατάργηση της ευθύνης για την προστασία της ζωής. Μια τέτοια παράνομη συμπεριφορά καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της εβραϊκής κοινότητας”, σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο δήμαρχος της περιοχής χαρακτήρισε το συμβάν θλιβερό αλλά μεμονωμένο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που δημότες της περιοχής παραβίασαν με τέτοιο τρόπο τους κανόνες του λοκντάουν. Η δήλωση του δημάρχου δεν συνάδει με τα στατιστικά στοιχεία καθώς τόσο Χάκνεϊ όσο και η γειτονική συνοικία Τάουερ Χάμλετς θεωρούνται hotspots με βαρύ ιικό φορτίο, αλλά και πάρα πολλούς παραβάτες των περιοριστικών μέτρων. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο μέχρι σήμερα οι αστυνομικές αρχές έχουν γράψει περισσότερα από 140 πρόστιμα ύψους περίπου 43.7386 ευρώ (39.000 λίρες).

Τα κρούσματα νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν ραγδαία άνοδο στο τέλος Δεκεμβρίου, μετά τον εντοπισμό ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους που είναι πιο μεταδοτικό, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν ακόμα πιο αυστηρό λοκντάουν σε πολλές περιοχές.

Πηγή: BBC, Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα