ΑΘΗΝΑ
15:01
|
25.04.2024
Και τη χρονιά με τη μεγαλύτερη χιονόπτωση η Γαλλία κλείνει όλες τις χιονοδρομικές πίστες λόγω πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πάντα κερδοφόρα και δημοφιλής σεζόν του σκι στην Ευρώπη είναι ξεγραμμένη για φέτος καθώς και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι οι πίστες της δεν θα ανοίξουν για τις διακοπές του Φεβρουαρίου, ενώ η Ισπανία ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα από το τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Οι Βρετανοί τρομάζουν τους Ευρωπαίους μετά την εξάπλωση των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού στη χώρα που ενδέχεται συν τοις άλλοις να “ξεφεύγουν” από τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της νόσου.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσες, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τουρισμός δεν πρόκειται να ανοίξει εάν η χώρα δεν αποκτήσει την ανοσία της αγέλης από τον κορονοϊό μέσω της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Ο Ισπανός εξήγησε ότι αυτό δεν πρόκειται να έχει επιτευχθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Τα δυσάρεστα νέα για τους φίλους του σκι στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Ζαν-Μπαπτίστ Λεμόιν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας. Χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός είπε ότι το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων είναι “εξαιρετικά απίθανο”. Εκπρόσωποι του κλάδου έκαναν λόγο για “καταστροφή” ακούγοντας τον κ. Λεμόιν. Ο κλάδος των χιονοδρομικών κέντρων στη Γαλλία απασχολεί περίπου 400.000 ανθρώπους και συνεισφέρει με περίπου 9,5 δισεκατομμύρια λίρες τη γαλλική οικονομία κάθε χρόνο. Είναι η τρίτη χώρα με τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη, πίσω από την Ιταλία και τη Γερμανία.

Πάντως, τα λιφτ θα περιμένουν τους σκιέρ σε Αυστρία, Ισπανία και Ελβετία, αλλά μόνο για τους ντόπιους.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα