ΑΘΗΝΑ
17:47
|
26.04.2024
Για «σπουδαία ημέρα» έκανε λόγο η δημοσιογράφος Πατρίσια Κάμπους Μέλου όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη του Εντουάρντου Μπολσονάρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βραζιλιανική δικαιοσύνη καταδίκασε χθες Πέμπτη(21/1) τον βουλευτή Εντουάρντου Μπολσονάρου, γιο του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, δικαιώνοντας τη δημοσιογράφο Πατρίτσια Κάμπους Μέλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υιός Μπολσονάρου είχε κατηγορήσει τη δημοσιογράφο ότι «αποπειράθηκε να αποπλανήσει» πηγή για να εξασφαλίσει στοιχεία που εξέθεταν τον πατέρα του. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος που έχει στο παλμαρέ της αρκετά βραβεία, τον μήνυσε για ηθική βλάβη για να δικαιωθεί στη συνέχεια από τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη.

Το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε ορίστηκε στα 30.000 reais (4.600 ευρώ).

Σύμφωνα με την ετυμηγορία σε πρώτο βαθμό, ο 36χρονος βουλευτής “προσέβαλε την τιμή” της ρεπόρτερ, Πατρίτσια Κάμπους Μέλου, συντάκτρια της εφημερίδας Folha de São Paulo, “αμφισβητώντας τη σοβαρότητα της δημοσιογραφικής της δουλειάς και αυτή του εργοδότη της”.

Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου είχε υποστηρίξει τον Μάιο του 2020, σε βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, ότι η δημοσιογράφος προσπάθησε να αποπλανήσει υπάλληλο εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ για να εξασφαλίσει πληροφορίες. Είχε επίσης ισχυριστεί πως η ρεπόρτερ προωθείται επειδή δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις εναντίον του πατέρα του. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς αυτούς μέσω Twitter.

Ο βουλευτής καταφερόταν ειδικά εναντίον μιας έρευνας της εφημερίδας, στην οποία είχε συμμετάσχει η Κάμπους Μέλου, σχετικά με μια οργάνωση που διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις μέσω της πλατφόρμας Whatsapp για να δυσφημίσει το Κόμμα Εργαζομένων (PT, κεντροαριστερά) κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018, που κέρδισε τελικά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο δικαστής έκρινε ότι ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, πολιτικός με «σημαντική θέση», καθώς είναι και «γιος του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας», όφειλε «να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του».

Για «σπουδαία ημέρα» έκανε λόγο η Κάμπους Μέλου όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη του βουλευτή, στην οποία πάντως ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει έφεση.

Ο ίδιος ο πρόεδρος εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2020 επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον της δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας επίσης ότι είχε αποπειραθεί να εξασφαλίσει στοιχεία σε βάρος του προσφέροντας σε αντάλλαγμα σεξουαλικές σχέσεις σε πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα