ΑΘΗΝΑ
10:51
|
25.04.2024
Η Ουγγαρία είναι “σοβαρή χώρα” και δεν μπορεί να βασίζεται σε δόσεις και προμήθειες μόνο από το εξωτερικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται μια δική της μονάδα παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού για να διασφαλίσει ένα σταθερό και αποτελεσματικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ουγγαρία είναι “μια σοβαρή χώρα” και δεν μπορεί να βασίζεται στην παραλαβή δόσεων εμβολίων κι άλλων ιατρικών προμηθειών μόνο από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο RT News η ουγγρική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην περιοχή του Ντέμπρετσεν, το οποίο μάλιστα λέγεται ότι θα είναι αρκετά μεγάλο προκειμένου οι Ούγγροι επιστήμονες να αναπτύσσουν εμβόλια σε μεγάλες ποσότητες.

Εξάλλου, το πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν, στην ανατολική Ουγγαρία, έχει υπογράψει συμφωνία με τον εθνικό οργανισμό υγείας για τη δημιουργία ενός Κρατικού Εργοστασίου Εμβολίων. Ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων, Μίκλος Κάσλερ, δήλωσε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα “επανεργοποιήσει την παραγωγή εμβολίων στη χώρα και θα την καταστήσει κόμβο στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων”.

Η επικεφαλής λοιμωξιολόγος της Ουγγαρίας, Σεσίλια Μούλερ, είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι το πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός εμβολίου, του οποίου ο μηχανισμός είναι παρόμοιος με  τους εμβολίου για την εποχική γρίπη.

Στο μεταξύ, χθες Πέμπτη η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ουγγαρίας (OGYÉI) ενέκρινε σε πρώτη φάση το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V καθώς και το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca.

Αν εξασφαλίσει μια συμφωνία για αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, μολονότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα