ΑΘΗΝΑ
01:34
|
27.04.2024
Σφοδρή ήταν η επίθεση του συνόλου της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή ήταν η επίθεση του συνόλου της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την ανάληψη της διαδικασίας εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων από ιδιώτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση που μέχρι χθες ισχυριζόταν πως διαχειρίζεται αποτελεσματικά το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, σήμερα αποφάσισε να τις δώσει σε ιδιώτη ώστε να κάνει την εκκαθάριση.

Ο κ. Χατζηδάκης μάλιστα χαρακτήρισε το ζήτημα των 400.000 περίπου εκκρεμών συντάξεων ως «μια νέα ΔΕΗ» γι’ αυτόν. Πράγματι είναι τέτοιου επιπέδου η μπίζνα με την οποία η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά δίνει ένα ακόμα «δωράκι» στους ιδιώτες.

Θα αναλάβει όμως ο κ. Μητσοτάκης και το Υπουργείο Εργασίας έστω και τώρα την ευθύνη για την μέχρι σήμερα αποτυχία του επιτελικού τους κράτους; Ή απλώς η αναποτελεσματικότητα για άλλη μια φορά ήταν μέρος του σχεδίου ώστε η ολιγαρχία να πάρει τη μερίδα της;

Σε κάθε περίπτωση αν η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραδίδει σε ιδιώτες ακόμα και την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων μήπως να παραδώσει σε αυτούς ακόμα και λειτουργία του Μαξίμου; Ή το έχει ήδη κάνει;»

Από την πλευρά της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Βόρειας Αθήνας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο πλαίσιο δήλωσής της τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής [ο κ. Μητσοτάκης] για το δράμα των χιλιάδων συνταξιούχων που ζουν στην ανέχεια αναμένοντας την απονομή της σύνταξη τους. Ο υπερτριπλασιασμός των εκκρεμών συντάξεων, που έχουν ξεπεράσει τις 400.000, φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντί να στηρίξει και να αναβαθμίσει τον ΕΦΚΑ, να προχωρήσει επιτέλους στις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, ανακοίνωσε την πρόσληψη πρότζεκτ μάνατζερ! Ομολογία πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης της ΝΔ, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΕΦΚA, αλλά και καθαρή μεθόδευση εμπλοκής ιδιωτών στη λειτουργία του ΕΦΚΑ. Προφανώς αυτή ήταν και η επιδίωξη τους εξ αρχής.»

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, όπου σε ανακοίνωσή του θίγει το ζήτημα των συντάξεων συνολικότερα.

«Την ίδια στιγμή, με το πρόσχημα της επιτάχυνσης στην απονομή των συντάξεων, προωθούνται περαιτέρω οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Κρίσιμο ζήτημα, όμως, για χιλιάδες συνταξιούχους δεν είναι μόνο πότε θα πάρουν τις συντάξεις τους, αλλά και το αν αυτές οι συντάξεις θα αρκούν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα