ΑΘΗΝΑ
01:38
|
08.12.2021
Τουρκικό εφετείο ακύρωσε την αρχική αθωωτική απόφαση δικαστηρίου για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουρκικό εφετείο ακύρωσε την αρχική αθωωτική απόφαση δικαστηρίου για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά και εννέα ακόμη αντικυβερνητικούς ακτιβιστές όσον αφορά τον φερόμενο ρόλο του στις διαμαρτυρίες του Πάρκου Γεζί το 2013.

Πέρυσι, οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κατηγορίες που συνδέονται με τις ταραχές στο πάρκο το 2013, ωστόσο το τουρκικό εφετείο υποστήριξε σήμερα ότι ο Οσμάν Καβαλα και οι συγκατηγορούμενοί του είχαν ενεργό συμμετοχή χρηματοδοτώντας τους διαδηλωτές. 

Σημειώνεται πως την άνοιξη του 2013 χιλιάδες άνθρωποι από διαφορετικές πτυχές του πολιτικού φάσματος σε όλη τη χώρα διαδήλωναν κατά της αυταρχικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματός του AKP.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το πάρκο και κατασκήνωσαν με σκηνές μέρα-νύχτα στο χώρο. Ο Καβαλά γνωστός και σεβαστός στους κύκλους των διανοητών εκτός και εντός Τουρκίας για το έργο του, κατέβηκε και αυτός στους δρόμους, φέρνοντας γλυκά και μάσκες στους διαδηλωτές. Αυτά ήταν και τα πειστήρια βάση των οποίων κατηγορείται από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις. 

Τον Οκτώβριο, ο προϊστάμενος εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εισηγήθηκε τρις ισόβια για τον επιχειρηματία τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει προσωπικά ότι «επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγγυήσεις για ΝΑΤΟ ζήτησε ο Πούτιν από τον Μπάιντεν

Παράταση για Πόθεν Έσχες ως τις 31 Ιανουαρίου

Δύο νικητές έβγαλε το τζόκερ

Εως και δύο χρόνια φυλακή στους «αρνητές» γονείς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα