ΑΘΗΝΑ
21:43
|
24.04.2024
Το γραφείο του προέδρου της Τυνησίας, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πως ο ηγέτης της χώρας κατέφυγε σε αντισημιτικά σχόλια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χθες το βράδυ το γραφείο του προέδρου της Τυνησίας, Καΐς Σαγιέντ, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πως ο ηγέτης της χώρας κατέφυγε στις αρχές της εβδομάδας σε αντισημιτικά σχόλια προσπαθώντας να ηρεμήσει ομάδα νεαρών διαδηλωτών.

Η δήλωση του προεδρικού γραφείου, που έκανε λόγο για«συκοφαντία με στόχο τον Τυνήσιο πρόεδρο» ήλθε μετά την ανακοίνωση της Συνόδου Ευρωπαίων Ραββίνων η οποία αναφέρει πως ο Σαγιέντ ισχυρίστηκε πως «οι Εβραίοι βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις και τις αναταραχές, σκοπεύοντας στην αποσταθεροποίηση του κράτους», στοχοποιώντας έτσι τους Εβραίους της Τυνησίας.

Το προεδρικό γραφείο απάντησε πως ο πρόεδρος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές δίχως να κάνει καμία αναφορά σε θρήσκευμα, ενώ μίλησε και με τον αρχιραβίνο της χώρας για να τον διαβεβαιώσει ότι «οι Εβραίοι της Τυνησίας είναι υπό την πλήρη προστασία της πολιτείας, όπως κάθε άλλος πολίτης».

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα η βορειοαφρικανική χώρα συνταράσσεται από διαδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την κατάρρευση της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, την ένταση της αστυνομικής βίας και την ενδημική διαφθορά.

Πηγές: Αfricanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα