ΑΘΗΝΑ
10:01
|
25.04.2024
Με αφορμή το σκάνδαλο πουξέσπασε λόγω της υπόθεσης Ντιαμέλ, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε πως η Γαλλία θα ενισχύσει το νομοθετικό πλαίσιο για την αιμομιξία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε με μια σειρά tweets στον προσωπικό του λογαριασμό πως η Γαλλία σκοπεύει να ενισχύσει το νομοθετικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσει την αιμομιξία, μετά την δημοσίευση ενός βιβλίου που κατηγορεί τον πρώην ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτικών Επιστημών, Ολιβιέ Ντιαμέλ, για βιασμό του γιου του επί σειρά ετών και έχει προκαλέσει αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα.

Ο Μακρόν ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η Γαλλία πρέπει να προσαρμόσει τους νόμους της για να προστατεύσει καλύτερα τα παιδιά από τη σεξουαλική βία και δήλωσε πως έχει ήδη ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προεδρεύσει διαβούλευσης με στόχο την ταχεία υποβολή νομοθετικών προτάσεων.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία διενεργεί αυστηρότερους ελέγχους σε άτομα που εργάζονται με παιδιά, ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Δεσμεύτηκε πως στο πλαίσιο των τρεχουσών εξετάσεων ρουτίνας για παιδιά, η Γαλλία θα πραγματοποιήσει έρευνες σχετικά με την αιμομιξία σε δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία, προκειμένου να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να μιλήσουν για το θέμα. Ανέφερε, επίσης, ότι θα διατεθεί καλύτερη ψυχολογική βοήθεια στα θύματα αιμομιξίας και το κόστος θα καλύπτεται από την ασφάλεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξομολογήθηκαν τις αντίστοιχες προσωπικές τους ιστορίες μετά τη δημοσίευση του βιβλίου.

Ο Ντιαμέλ παραιτήθηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα από τη θέση του επιβλέποντας το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Γαλλίας, μετά τη δημοσίευση του βιβλίου. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στς 4 Ιανουαρίου ανέφερε πως όντας αντικείμενο προσωπικών επιθέσεων και θέλοντας να προστατεύσει τους θεσμούς στους οποίους εργάζεται, έβαλε τέλος στην εργασία του. Ο Ντιαμέλ και ο δικηγόρος δεν έχουν σχολιάσει τις κατηγορίες, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα