ΑΘΗΝΑ
06:17
|
19.04.2024
Οι πρόεδροι των Η.Π.Α. και του Μεξικό συζήτησαν σε θετικό κλίμα σχετικά με την μετανάστευση και τον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ δήλωσε ότι ίδιος και ο αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, συζήτησαν σχετικά με τη μετανάστευση, την πανδημία και τη διμερή συνεργασία την Παρασκευή (22/1) κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής τους επικοινωνίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν.

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα και διαπνεόταν από σεβασμό, σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του Μεξικό στο twitter, όπου ανέφερε πως “όλα δείχνουν ότι οι σχέσεις θα είναι καλές και προς όφελος των λαών και των εθνών μας”.

Παράλληλα, φαίνεται πως το Μεξικό μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μεταρρυθμιστικό έργο του Μπάιντεν σχετικά με την μετανάστευση. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, το Μεξικό βοήθησε στο συντονισμό των προσπαθειών στην Κεντρική Αμερική για την αναχαίτιση μιας μεγάλης ομάδας μεταναστών που κατευθύνονταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λόπεζ Ομπραδόρ ανέφερε πως το Μεξικό επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον στην “ευρεία διμερή ατζέντα” τους, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ομάδες από αμφότερες τις χώρες θα συνεργαστούν για να σχεδιάσουν μια κοινή προσέγγιση για την ανάπτυξη και υπογράμμισαν την ανάγκη για κοινή συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

Η κυβέρνηση του Μεξικό δήλωσε, επίσης, ότι ξεκίνησε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον σχετικά με ένα έγγραφο που υπέγραψε ο Μπάιντεν και συνδέεται με τον Covid- 19, το οποίο σχετίζεται με τις υγειονομικές απαιτήσεις από όσα άτομα εισέρχονται στο έδαφος των ΗΠΑ.

Παρόλαυτά, η ανάληψη της προεδρίας από τον Μπάιντεν συμπίπτει με τον αναβρασμό που επικρατεί σχετικά με την αμερικανική έρευνα για τον πρώην υπουργό Άμυνας του Μεξικό, Σαλβαδόρ Σιενφουέγος. Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Μεξικό προέτρεψε τον Αμερικανικό Οργανισμό για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών να πραγματοποιήσει έναν εσωτερικό έλεγχο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε στην υπόθεση του στρατηγού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα