ΑΘΗΝΑ
20:39
|
19.04.2024
Εν μέσω εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ εισέρχεται στη θάλασσα της Ν. Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα κρούσης των ΗΠΑ με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt εισήλθε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας για να προωθήσει την “ελευθερία των θαλασσών”, δήλωσε ο στρατός των ΗΠΑ την Κυριακή, σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν έχουν προκαλέσει ανησυχία στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με δήλωση των ΗΠΑ, το Theodore Roosevelt συνοδεύεται από το καταδρομικό πυραύλων κατηγορίας Ticonderoga USS Bunker Hill και τους καταστροφείς πυραύλων κατηγορίας Arleigh Burke USS Russell και USS John Finn, σύμφωνα με δήλωση των ΗΠΑ.

Η Ινδο-Ειρηνική Διοίκηση δήλωσε ότι η ομάδα κρούσης εισήλθε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας το Σάββατο (23/1), την ίδια μέρα που η Ταϊβάν ανέφερε μια μεγάλη εισβολή Κινέζων βομβαρδιστικών και μαχητικών αεροσκαφών στη ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής άμυνας στην περιοχή των Νήσων Pratas.

Ο αμερικανικός στρατός είπε ότι η ομάδα κρούσης των αεροπλανοφόρων βρισκόταν στη Θάλασσα της Ν. Κίνας, για επιχειρήσεις ρουτίνας “για να διασφαλίσει την ελευθερία των θαλασσών, να δημιουργήσει συνεργασίες που προάγουν τη θαλάσσια ασφάλεια”.

Ο υποψήφιος για την θέση του υπουργού Εξωτερικών του Μπάιντεν, Αντονι Μπλίνκεν, είπε στην ακρόαση επιβεβαίωσης της Γερουσίας την Τρίτη πως “δεν υπάρχει αμφιβολία” ότι η Κίνα έθεσε τη σημαντικότερη πρόκληση από οποιοδήποτε έθνος για τις ΗΠΑ. Η Κίνα έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α., τα οποία προσεγγίζουν τα νησιά που καταλαμβάνουν οι Κινέζοι στη θάλασσα της Ν. Κίνας, όπου το Βιετνάμ, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, το Μπρουνέι και η Ταϊβάν έχουν ανταγωνιστικές αξιώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα