ΑΘΗΝΑ
18:14
|
19.04.2024
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει πως σκοπεύει να πιέσει τις κατασκευαστικές εταιρείες των εμβολίων να τηρούν τις συμβάσεις προμηθειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πιέσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρήσουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει για την προμήθεια εμβολίων κατά του Covid-19.

Η Pfizer ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη για να πραγματοποιήσει αλλαγές την παραγωγή. Την Παρασκευή, η AstraZeneca δήλωσε επίσης ότι οι αρχικές παραδόσεις στην Ευρώπη θα μειωθούν λόγω δυσλειτουργιών στην παραγωγής.

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό  Europe 1 πως “Σκοπεύουμε να κάνουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει … χρησιμοποιώντας τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”.

Δεν ανέφερε πιθανές κυρώσεις, αλλά υπογράμμισε πως η ΕΕ θα επιμείνει στη διαφάνεια σχετικά με τους λόγους των καθυστερήσεων. Είπε επίσης ότι μετά τις πρώτες προειδοποιήσεις της Pfizer για καθυστερήσεις αρκετών εβδομάδων, η ΕΕ κατάφερε να μειώσει αυτές τις καθυστερήσεις υιοθετώνταςμια σκληρή στάση απέναντι στην εταιρεία.

Η Ρώμη θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων

Η Ιταλία θα προχωρήσει στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της Astrazeneca σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για την COVID-19, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση των δόσεων και όχι την επιδίωξη αποζημιώσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα