ΑΘΗΝΑ
19:17
|
17.01.2022
Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στους αγρότες να διαδηλώσουν στο Νέο Δελχί την Ημέρα της Δημοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε χιλιάδες διαμαρτυρόμενους αγρότες να περάσουν μέσα από την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, πόλη μετά τη στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας αυτήν την εβδομάδα, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια.

Η δήλωση της αστυνομίας ακολουθεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας, που απέρριψε την Τετάρτη την κυβερνητική αίτηση για απαγόρευση της διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες έχουν στρατοπεδεύσει στα περίχωρα της πρωτεύουσας για περίπου δύο μήνες διαμαρτυρόμενοι για τους αμφιλεγόμενους γεωργικούς νόμους του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που ισχυρίζονται ότι δυσχεράνει τον βιοπορισμό τους και θα ενισχύσει τις μεγάλες εταιρείες.

Για να ακουστούν, οι αγρότες ζήτησαν να οδηγήσουν τα τρακτέρ τους στο κέντρο του Νέου Δελχί στις 26 Ιανουαρίου, στην εθνική εορτή της Ημέρας της Δημοκρατίας, που ο Μόντι πρόκειται να παραστεί σε στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα.

Ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι θα επιτραπεί σε τουλάχιστον 12.000 τρακτέρ στους δρόμους του Δελχί να εξαπλωθούν σε έκταση άνω των 100 χιλιομέτρων (62,14 μίλια) από το κέντρο στις 26 Ιανουαρίου, μετά την παρέλαση.

Η κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι οι γεωργικές μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών,συμφώνησε να ανασταλεί η εφαρμογή τους, ωστόσο, οι αγρότες έχουν ζητήσει να την απόσυρσή τους. Οι συνομιλίες μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης του Μόντι απέτυχαν μέχρι στιγμής να ξεπεράσουν το αδιέξοδο, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τον πρωθυπουργό, από τότε που επανεκλέχθηκε το 2019.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του Οσμάν Καβαλά στη φυλακή

Στην τελική φάση οι δικαστικές έρευνες για Novartis και τηλεοπτικές άδειες

Αρνητές εμβολίων και στο γερμανικό στρατό

Φονικός σεισμός στο δυτικό Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα