ΑΘΗΝΑ
07:38
|
25.04.2024
Η επιχείρηση διάσωσης των ανθρακωρύχων στην Κίνα απέφερε καρπούς, με επτά ανθρακωρύχους να είναι πλέον ασφαλείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινέζοι διασώστες απεγκλώβισαν επτά ανθρακωρύχους χρυσού σήμερα (24/1), 14 ημέρες αφότου παγιδεύτηκαν λόγω μιας υπόγειας έκρηξης, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV, με τουλάχιστον τέσσερις ακόμη να θεωρείται ότι είναι ζωντανοί στο ορυχείο.

Το βίντεο έδειξε ότι ο πρώτος ανθρακωρύχος που διασώθηκε, σηκώθηκε από νάρκη το πρωί. Στην ιστοσελίδα της η CCTV ανέφερε πως ο ανθρακωρύχος ήταν εξαιρετικά αδύναμος και μετα βίας ανταποκρινόταν. Οι διασώστες τον τύλιξαν με μια κουβέρτα και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Αργότερα, τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν από ένα διαφορετικό τμήμα του ορυχείου, συμπεριλαμβανομένου ενός που έχει τραυματιστεί. Ακολούθησαν τρεις ακόμη από το ίδιο σημείο νωρίς το απόγευμα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν νωρίτερα ότι οι διασώστες ευελπιστούν να απεγκλωβίσουν τους 10 άνδρες στο 5ο τμήμα του ορυχείου εντός της ημέρας.

Είκοσι δύο εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο ορυχείο Hushan από την έκρηξη της 10ης Ιανουαρίου στην Qixia, μια σημαντική περιοχή παραγωγής χρυσού υπό τη διοίκηση του Γιαντάι, στην παράκτια επαρχία Σαντόνγκ.

Ένας ανθρακωρύχος έχει πεθάνει και 11 δεν έχουν έλθει σε επαφή με ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με έκθεση της Xinhua την περασμένη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι θα χρειαστούν άλλες δύο εβδομάδες για να απομακρυνθούν τα “σοβαρά εμπόδια”, προτού μπορέσουν να ανοίξουν διόδους για να φτάσουν σε μια ομάδα 10 ανδρών που έχουν εγκλωβιστεί και έλαβαν προμήθειες τροφίμων από την ομάδα διάσωσης.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα