ΑΘΗΝΑ
04:53
|
27.04.2024
Η κυβέρνηση της Τουρκίας καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν και να διασωθούν τα θύματα πειρατικής επίθεσης στα ανοιχτά της Νιγηρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία καταβάλλει προσπάθεια να σώσει τρία επιζώντα μέλη ενός φορτηγού πλοίου, μετά την πειρατική επίθεση στα ανοικτά της Νιγηρίας. Οι πειρατές σκότωσαν ένα άτομο και απήγαγαν 15, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν είχε δύο τηλεφωνήματα με έναν από τους καπετάνιους του πλοίου και “έδωσε οδηγίες σε όλους τους αξιωματούχους σχετικά με τη διάσωση των απαχθέντων από το προσωπικό του πλοίου” σύμφωνα με ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας δήλωσε ότι ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και 15 απήχθησαν από τους πειρατές, ενώ το πλήρες πλήρωμα του πλοίου ήταν 19 άτομα. Το σκάφος, που ονομάζεται Μότσαρτ, κατευθυνόταν προς το Κέιπ Τάουν από το Λάγος. Το Anadolu ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες και οι χειριστές του πλοίου υπάγονται στην εταιρεία Μπόντεν που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και απήχθησαν υπό την απειλή όπλου στον Κόλπο της Γουινέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα