ΑΘΗΝΑ
22:56
|
18.04.2024
Μειώνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στην Κίνα μετά την επιβολή τοπικών περιοριστικών μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ανέφερε 80 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το Σάββατο (23/1), κυρίως στα βορειοανατολικά, από τα 107 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Παρασκευής.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι πολύ μικροί σε σύγκριση με πολλές χώρες, όπου τα νέα κρούσματα είναι χιλιάδες, ωστόσο, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τον έλεγχο πριν από τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς του επόμενου μήνα, που εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν.

Κάποιοι κάτοικοι στο Tonghua, μια πόλη περίπου 2 εκατομμυρίων στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν, η οποία βρίσκεται σε λοκντάουν από τις 18 Ιανουαρίου, διαμαρτυρήθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι ο τα περιοριστικά μέτρα τους άφησαν χωρίς τροφή και φάρμακα, πράγμα που ανάγκασε τοπικούς αξιωματούχους να ζητήσουν συγγνώμη. Παράλληλα, τα περιοριστικά μέτρα σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Ο Jiang Haiyan, αντιδήμαρχος του Tonghu δήλωσε πως “Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουμε την ικανότητα διανομής και να συμπληρώσουμε την προμήθεια υλικών για τους πολίτες”. Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας προκάλεσαν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Αρκετά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν επίσης σε εργοστάσιο επεξεργασίας κοτόπουλου στην πόλη του Χάρμπιν, που την περασμένη εβδομάδα είχε 20 επιβεβαιωμένα και 59 ασυμπτωματικά κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός νέων ασυμπτωματικών κρουσμάτων, τα οποία η Κίνα δεν προσμετρά στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 92 το Σάββατο από 99 περιπτώσεις μια ημέρα νωρίτερα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται τώρα σε 88.991, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος στα 4.635 θύματα.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα