ΑΘΗΝΑ
14:17
|
26.04.2024
Καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της έκθεσης στο κρύο αυξάνεται, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε το ποίμνιο να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει τους αστέγους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την ιστορία του Έντουιν, ενός 46χρονου που πέθανε από έκθεση την Τετάρτη, προτρέποντας τους Ρωμαίους να προσευχηθούν γι ‘αυτόν και να βοηθήσουν τους σκληρούς κοιμισμένους στην πρωτεύουσα

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Κυριακή τους κατοίκους της Ρώμης να βοηθήσουν τους άστεγους στην ιταλική πρωτεύουσα, μετά από την αύξηση των νεκρών λόγω της έκθεσης στο κρύο. Κατά το κήρυγμά του το μεσημέρι, ο Πάπας διηγήθηκε την ιστορία του Έντουιν, ενός 46χρονου Νιγηριανού που πέθανε λόγω του κρύου κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Τετάρτη. Ανέφερε ότι δεν είναι ο μόνος που πέθανε υπό αυτές τις συνθήκες στη Ρώμη και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν και να βοηθήσουν τους αστέγους.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Sant ‘Egidio ανέφερε ότι ο Έντουιν ήταν τουλάχιστον ο τέταρτος άστεγος που πέθανε από το κρύο στην πόλη φέτος και είναι ο δέκατος από τον Νοέμβριο. Η Sant ‘Egidio και άλλες ομάδες περνούν τους δρόμους της Ρώμης για να κατευθύνουν τους άστεγους σε καταφύγια και να μοιράσουν κουβέρτες και φαγητό. Ζήτησαν, επίσης, από τις αρχές της πόλης να ανοίξουν τους σταθμούς του μετρό τη νύχτα για να προφυλαχθούν οι άστεγοι από το κρύο.

Το Βατικανό και τα αντίστοιχα φιλανθρωπικά ιδρύματα διαθέτουν εγκαταστάσεις όπως νυχτερινά καταφύγια, μπάνιο, κουζίνα και κλινική.

Πηγή: Thomson Reuters Foundation News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα