ΑΘΗΝΑ
17:04
|
25.04.2024
Τα κοινωνικά κινήματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποιούν πανεθνική διαμαρτυρία απαιτώντας να αποπεμφθεί ο Μπολσονάρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές από τουλάχιστον 70 δήμους, συμπεριλαμβανομένων των πρωτευουσών όλων των πολιτειών, έχουν κινητοποιηθεί σε τροχόσπιτα ζητώντας να απαγγελθούν κατηγορίες στον Μπολσονάρου, καθώς και την επέκταση της οικονομικής βοήθειας που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και τον άμεσο εμβολιασμό κατά της πανδημίας COVID-19.

Τουλάχιστον 87 καραβάνια θα ταξιδέψουν στις πέντε περιφέρειες της χώρας για να καταγγείλουν την ανευθυνότητα του Μπολσονάρου στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η αδιαφορία του πυροδότησε ένα ακόμη κύμα μαζικής οργής μετά την εξάντληση των αποθεμάτων οξυγόνου στην πόλη Μανάους στην πολιτεία του Αμαζονίου όπου το σύστημα υγείας κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοτικότητα του Μπολσονάρου φαίνεται να μειώνεται σημαντικά. Το ποσοστό των Βραζιλιάνων που θεωρεί τη διοίκηση του προέδρου κακή ή χείριστη, αυξήθηκε από 32% σε 40% από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Οι χρήστες στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #ForaBolsonaro και #BrasilPeloImpeachment, δημοσιεύοντας εικόνες των αυτοκινήτων και ζητώντας την καθαίρεσή του.

Πηγή: telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα