ΑΘΗΝΑ
02:25
|
27.04.2024
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις ΗΠΑ να απολογηθούν για την στάση της πρεσβείας απέναντι στις απαγορευμένες πορείες στη Ρωσία το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως οι αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα δημοσίευσε “τα δρομολόγια των διαδηλώσεων” στις ρωσικές πόλεις  το Σάββατο (23/1) και έδωσε πληροφορίες για μια “πορεία στο Κρεμλίνο”. 

Η ίδια τόνισε πως “Μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον είχε δημοσιεύσει έναν χάρτη με τις διαδηλώσεις, για παράδειγμα την ημέρα των ταραχών του Καπιτωλίου”. Προσέθεσε πως κάτι τέτοιο θα  είχε καταλήξει σε μια παγκόσμια υστερία εκ μέρους αμερικανών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των ρωσοφοβικών συνθημάτων, των απειλών επιβολής κυρώσεων και απελάσεων Ρώσων διπλωματών.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας σχετικά με τις ώρες και τις τοποθεσίες για τις συγκεντρώσεις που δεν είχαν εγκριθεί δεν δικαιολογούνται από την ανησυχία για τους υπηκόους των ΗΠΑ στη Ρωσία και η Μόσχα μπορεί να το εκλάβει ως παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα