ΑΘΗΝΑ
22:27
|
18.04.2024
Ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου δήλωσε πως ένα νέο λοκντάουν είναι ίσως απαραίτητο να επιβληθεί από τον Φεβρουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας δήλωσε σήμερα (24/1)  στο τηλεοπτικό κανάλι BFM ότι η Γαλλία πιθανότατα πρέπει να περάσει σε ένα τρίτο λοκντάουν, ξεκινώντας ίσως από τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, λόγω της κυκλοφορίας νέων μεταλλάξεων του ιού.

Ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου, Ζαν – Φρανσουά Ντεφραισί, δήλωσε πως πιθανότατα η χώρα πρέπει να οδεύσει προς το λοκντάουν, είτε με την πολύ αυστηρή μορφή του Μαρτίου είτε με μια πιο ήπια μορφή, όπως αυτή του Νοεμβρίου, ωστόσο αυτή είναι μια πολιτική απόφαση. Ανέφερε πως εάν δεν ληφθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα η χώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Η κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει εάν πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα. 

Στις 16 Ιανουαρίου, η Γαλλία επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού, αλλά από τότε ο μέσος όρος των νέων μολύνσεων αυξήθηκε από 18.000 την ημέρα σε πάνω από 20.000.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα