ΑΘΗΝΑ
15:14
|
19.04.2024
Οι Πρόεδροι του Μεξικό και της Ρωσίας θα συζητήσουν την Δευτέρα για το εμβόλιο Sputnik-V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ πρόκειται να έχει τηλεφωνική διάσκεψη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα για να συζητήσει την σχετικά με την χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του Covid-19 από το Μεξικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρντ, δήλωσε στο Twitter ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για το μέλλον της διμερούς σχέσης καθώς και την προμήθεια ρωσικών εμβολίων στο Μεξικό και θα πραγματοποιηθεί στις 8 π.μ. (ώρα Πόλης του Μεξικό).

Αξιωματούχος του υπουργείου είπε ότι ο υπουργός αναφέρεται στο εμβόλιο Sputnik-V, το οποίο το Μεξικό θέλει να χρησιμοποιήσει για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε επίσης ότι η κλήση θα πραγματοποιηθεί.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ είπε τον Αύγουστο ότι θα συζητήσει σχετικά με τον Πούτιν, εάν το ρωσικό εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό και η κυβέρνησή του δήλωσε ότι αυτό το μήνα ευελπιστεί ότι θα αποκτήσει 12 εκατομμύρια δόσεων Sputnik-V, με την πρώτη άφιξη να πιθανολογείται για την επόμενη εβδομάδα.

Το Μεξικό στοχεύει στη χορήγηση 7,4 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik-V έως τα τέλη Μαρτίου, ως μέρος της προσπάθειας της χώρας να εξασφαλίσει γρήγορα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων.

Ωστόσο, η μεξικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εγκρίνει την κατ’ επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου, το οποίο απαιτεί δύο δόσεις ανά άτομο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα