ΑΘΗΝΑ
17:39
|
24.04.2024
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν την δημιουργία πρεσβείας στο Τελ Αβίβ και ενώ ήδη η ισραηλινή πρεσβεία άνοιξε στο Αμπού Ντάμπι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργικό συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενέκρινε την σήμερα (24/1) την ίδρυση πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, και το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία του άνοιξε στο Αμπού Ντάμπι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ συμφώνησαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τον Αύγουστο, μια συμφωνία που συνήφθη σε μεγάλο βαθμό λόγω κοινών φόβων για τη δραστηριότητα του Ιράν. Έκτοτε, σε διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 υπό τη διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το Μπαχρέιν το Σουδάν και το Μαρόκο συμφώνησαν να δημιουργήσουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, αν και αυτό δεν αναγνωρίζεται από την πλειονότητα της διεθνούς κοινότητας. Οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί την πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους. Οι περισσότερες χώρες έχουν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.

Μια δήλωση του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμπού Ντάμπι άνοιξε επίσημα την Κυριακή με την άφιξη του απεσταλμένου της χώρας εκεί, αν και σε προσωρινή τοποθεσία, έως ότου βρεθούν μόνιμες εγκαταστάσεις.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα