ΑΘΗΝΑ
01:53
|
09.05.2024
Η εκκλησία Βαπτιστών First Works στην κομητεία του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, δέχθηκε βομβιστική επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές δεν αποκλείουν να ήταν έγκλημα μίσους, δεδομένου ότι ο πάστορας της εκκλησίας έχει επικρίνει τους γάμους ομοφυλοφίλων και έλαβε ακόμη και εμπρηστική απειλή από τοπικούς ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ την περασμένη εβδομάδα.

Η εκκλησία Βαπτιστών First Works στην κομητεία του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, δέχθηκε επίθεση που κατέστρεψε το κτίριο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν αργότερα την επίθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ελ Μόντε, κανείς δεν τραυματίστηκε στην έκρηξη.

“Φαίνεται ότι οι τοίχοι της εκκλησίας είχαν βανδαλιστεί, καθώς και όλα τα παράθυρα”, δήλωσε ο υπαστυνόμος Κρίστοφερ Κάνο στους δημοσιογράφους το Σάββατο, όπως ανέφερε η εφημερίδα. “Αρχικά [έμοιαζαν] να έχουν συνθλιβεί και μετά συνειδητοποιήσαμε ότι τα παράθυρα δεν έσπασαν, ότι στην πραγματικότητα είχαν εκραγεί από κάποιο είδος έκρηξης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ελ Μόντε.

Η δήμαρχος του Ελ Μόντε Τζέσικα Ανκόνα προέτρεψε τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιήσους «πλήρη και διεξοδική έρευνα» του περιστατικού.

Το FBI και η τοπική αστυνομία διεξάγουν τώρα κοινή έρευνα για την επίθεση, η οποία φέρεται να διεξήχθη με “αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή” (IED).

Φερόμενα πλάνα από τη σκηνή έχουν κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία του El Monte, ο πάστορας της εκκλησίας, Μπρους Μέχια, υπέβαλε αναφορά στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αφού έλαβε εμπρηστική απειλή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη στάση της εκκλησίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πάστορας καταδικάζει τους γάμους του ίδιου φύλου.

Η εκπρόσωπος του FBI Λόρα Έιμιλερ είπε στην San Gabriel Valley Tribune ότι η επίθεση θα μπορούσε να είχε παρακινηθεί από μίσος, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα, η δήμαρχος Ανκόνα είπε ότι η πόλη της νοιάζεται και σέβεται όλους τους κατοίκους της ανεξάρτητα από τις απόψεις που υποστηρίζουν.

“Είμαστε μια πόλη που φροντίζει και προστατεύει όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Σεβόμαστε και τηρούμε τους νόμους που προστατεύουν τον καθένα μας, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε”, ανέφερε η Ανκόνα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα