ΑΘΗΝΑ
21:53
|
19.04.2024
Απαγόρευση πτήσεων στο Ισραήλ έως τα τέλη Ιανουαρίου προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα, το Ισραήλ θα απαγορεύσει τις πτήσεις επιβατών από και προς την χώρας καθώς επιδιώκει να σταματήσει την εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως πλην σπάνιων εξαιρέσεων “ο ουρανός θα κλείσει ερμητικά” για να αποτραπεί η είσοδος των μεταλλάξεων του ιού και επίσης για να διασφαλιστεί ότι θα προχωρήσει γρήγορα η εκστρατεία εμβολιασμού. 

Η είσοδος στη χώρα περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό για τους μη ημεδαπούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους κατόχους ισραηλινών διαβατηρίων να είναι οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος.

Σήμερα (24/1) το Ισραήλ επέκτεινε την προσπάθειά του για εμβολιασμό ώστε να συμπεριλάβει τα νεαρά άτομα. Τα εμβόλια περιορίστηκαν αρχικά στους ηλικιωμένους και σε άλλες κατηγορίες υψηλού κινδύνου, αλλά είναι πλέον διαθέσιμα σε οποιονδήποτε άνω των 40 και σε άτομα ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών. Η συμπερίληψη των εφήβων έχει ως σκοπό να επιτρέψει την επιστροφή τους στο σχολείο και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας.

Το Ισραήλ απονέμει πιστοποιητικό σε μαθητές που περνούν τις εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, που αποτελούν σημαντικό κριτήριο για την αποδοχή στα πανεπιστήμια. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν την τοποθέτηση στο στρατό, όπου πολλοί Ισραηλινοί εκτελούν υποχρεωτική θητεία μετά το σχολείο. Ο υπουργός Παιδείας Yoav Galant, μιλώντας στο Ynet TV, δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον επόμενο μήνα.

Το Ισραήλ κατέχει τα πρωτεία στον  κατα κεφαλήν εμβολιασμό παγκοσμίως, έχοντας χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση σε περισσότερο από το 25% του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων από τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα βρίσκεται στο τρίτο λοκντάουν από τις 27 Δεκεμβρίου, το οποίο πρόκειται να αρθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί εσφαλμένα την κρίση, ότι δεν διαθέτει σαφή μακροπρόθεσμη στρατηγική και επιτρέπει στις πολιτικές σκοπιμότητες να θολώσουν τις αποφάσεις της.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα