ΑΘΗΝΑ
02:09
|
25.04.2024
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέτας Μακρή που φάνηκαν σαν μια απειλή για επιβολή προστίμων σε μαθητές που δεν θα
επιστρέφουν γρήγορα στα σπίτια τους μετά το σχολείο.

“Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα,& ειδικά τους μαθητές μας έχουμε, συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά & αναμένουμε το ίδιο για την συνέχεια”, δήλωσε νωρίς το βράδυ της Κυριακής μέσω Twitter.

Πάντως σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Mega η Υφυπουργός δήλωσε σχετικά “θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό”. Η κ. Μακρή είπε επίσης πως μετά το πέρας των μαθημάτων, τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά όχι απεριόριστο χρόνο.

“Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα δομικά προβλήματα της παιδείας και να σταματήσει να κάνει τον χωροφύλακα.

Το ΜέΡΑ25 τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι “η Κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή”.

Πηγή: Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα