ΑΘΗΝΑ
00:16
|
27.04.2024
Αίτημα που υπέγραψαν 15.000 άτομα καλεί τη δήμαρχο Τζ. Ανκόνα να αναγνωρίσει την εκκλησία ως "ομάδα μίσους" και "να τους διώξει από την πόλη".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια εκκλησία Βαπτιστών ανατολικά του Λος Άντζελες, που είχε χαρακτηριστεί ως “ομάδα μίσους” κατά των ΛΟΑΤ ατόμων καταστράφηκε το Σάββατο (23/11) σε επίθεση από βόμβα IED.


“Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση, ακόμη και όταν αυτή απαντά στη ρητορική μίσους”, δήλωσε η επόπτης της κομητείας του Λος Άντζελες, Χίλντα Σόλις, καλώντας τους ηγέτες της κοινότητας του Ελ Μόντε να συνεργαστούν στην “αντιμετώπιση των ζητημάτων μίσους”.

Το FBI διενεργεί ερευνά για την επίθεση που σημειώθηκε με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην εκκλησία First Works Baptist του Ελ Μόντε.

Φτάνοντας στο σημείο λίγο μετά τις 1 π.μ. τοπική ώρα, οι πυροσβέστες είδαν τον καπνό που έβγαινε από τα παράθυρα της εκκλησίας καθώς και την πρόσοψη του κτηρίου που είχε βανδαλιστεί με γκράφιτι.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση SPLC έχει χαρακτηρίσει την εκκλησία First Works Baptist ως “ομάδα μίσους” κατά των ΛΟΑΤ ατόμων, τονίζοντας ότι καλούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εκτελέσουν μαζικά τα άτομα ΛΟΑΤ.

O πρεσβυτέριος, Μπρους Μέτζια, ανέφερε στην αστυνομία τόσο ότι δέχτηκε απειλές που αφορούσαν στον εμπρησμό της εκκλησίας πριν από δύο εβδομάδες όσο και την προγραμματισμένη για την Κυριακή διαμαρτυρία κατά των κηρυγμάτων μίσους της εκκλησίας.

Απειλητικά μηνύματα εναντίον του Πρεσβυτέριου εξακολουθούν να εμφανίζονται στο Twitter. Αίτημα, που υπογράφηκε από περισσότερα από 15.000 άτομα, απαιτεί από τη δήμαρχο Τζέσικα Ανκόνα να αναγνωρίσει την εκκλησία ως «ομάδα μίσους» και «να τους διώξει από την πόλη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μέτζια δήλωσε ότι η μικρή βομβιστική επίθεση δεν θα μας αποτρέψει να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Η εκκλησία πραγματοποίησε την Κυριακάτικη λειτουργία της σε μια αυλή.

Ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στη σελίδα των First Works Baptist στο Facebook το Σάββατο το πρωί αναφερόταν στην επιστολή προς Ρωμαίους 12:19: «Μην αγωνίζεστε, αγαπητοί, να πάρετε εσείς εκδίκηση, γιατί αυτό είναι δουλειά του Θεού την ώρα της κρίσεως. Όπως λέει η Γραφή: Δική μου είναι η εκδίκηση, εγώ θα τους το ξεπληρώσω, λέει ο Κύριος”.

Η First Works πιστεύει ότι «η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία και βδέλυγμα που ο Θεός τιμωρεί με τη θανατική ποινή», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ωστόσο, τη ρητορική μίσους που βασίζεται στην πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, θα την αγκάλιζε μεγάλο μέρος συντηρητικών Αμερικανών.

Η Συνέλευση των Νότιων Βαπτιστών, με περισσότερα από 14 εκατομμύρια μέλη, έχει δηλώσει ότι τα ΛΟΑΤ άτομα είναι σε αντίθεση με τους ιερούς σκοπούς του Θεού στη δημιουργία και τη λύτρωση.

Πηγή: RT

Φωτογραφία:  Facebook / fwbcla.elmonte

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα