ΑΘΗΝΑ
19:05
|
26.04.2024
Δεν είναι σαφές με ποιο εμβόλιο – Pfizer ή Moderna – είχε εμβολιαστεί ο εκλιπών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξαν οι νοσοκομειακές αρχές μονάδας στην Καλιφόρνια μετά τον θάνατο ενός ατόμου λίγες ώρες αφότου του είχε χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ της Καλιφόρνιας διευκρίνισε ότι για την υπόθεση διενεργούνται έρευνες σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Το γραφείο του σερίφη ανέφερε μέσω Facebook ότι για τον θάνατο του προσώπου αυτού ειδοποιήθηκαν η υπηρεσία υγείας και η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιο από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια – Pfizer/BioNTech και Moderna – είχε χορηγηθεί στον εκλιπόντα. Ο άνθρωπος απεβίωσε την 21η Ιανουαρίου, διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ιατροδικαστική υπηρεσία θα προχωρήσει σε νεκροψία – νεκροτομή σήμερα.

Μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό KTLA ο δρ. Μπλούμπεργκ είπε: “Πολύς κόσμος θα κάνει τη σύνδεση του θανάτου με το εμβόλιο λόγω της χρονικής συγκυρίας. Ο θάνατος επήλθε χρονικά πολύ κοντά με τον εμβολιασμό. Η πρώτη μου αίσθηση είναι ότι τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται. Γνωρίζουμε ότι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό. Οι περισσότερες έχουν εμφανιστεί στα πρώτα 15 με 20 λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Εν προκειμένω ο θάνατος επήλθε αρκετές ώρες μετά. Δεν πιστεύω ότι ο θάνατος του ατόμου οφείλεται σε αναφυλαξία, γεγονός που θα μας ανησυχούσε πολύ”.

Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ολλανδία και η Βουλγαρία, έχουν καταγράψει παρενέργειες σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το προϊόν των Pfizer/BioNTech. Τον Δεκέμβριο, ένας άνθρωπος πέθανε σε γηροκομείο στην Ελβετία, μερικές ημέρες αφού του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση του θανάτου του με το σκεύασμα. Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικος του Βελγίου πέθανε πέντε ημέρες αφού του χορηγήθηκε το ίδιο εμβόλιο. Διενεργείται έρευνα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έρευνες διενεργούνται επίσης στη Νορβηγία για τους θανάτους 23 ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

Με πληροφορίες από KTLA, Express.co.uk, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα