ΑΘΗΝΑ
02:19
|
27.04.2024
Για να μπορέσουν οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία και στις εξετάσεις τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε στο Ισραήλ ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού της ηλικιακής ομάδας από 16 έως 18 ετών προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αλλά και η διενέργεια των σχολικών εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα τέταρτο των περίπου εννέα εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Αρχικά τα εμβόλια περιορίστηκαν για την κάλυψη των αναγκών ηλικιωμένων, αλλά και για άλλες κατηγορίες υψηλού ρίσκου, αλλά τώρα, είναι διαθέσιμα στον οποιοδήποτε άνω των 40 ετών ή με τη συναίνεση των γονέων – στους νέους μεταξύ 16 και 18 ετών.

Η συμμετοχή της παραπάνω ηλικιακής ομάδας στους εμβολιασμούς, έχει νόημα “προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή τους (στο σχολείο), αλλά και η ομαλή συμμετοχή τους σε εξετάσεις” σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εθνικές απολυτήριες εξετάσεις είναι καθοριστικές για την εισαγωγή των Ισραηλινών μαθητών σε πανεπιστημιακές σχολές, ενώ από τα αποτελέσματά τους καθορίζεται επίσης η τοποθέτησή τους στον ισραηλινό στρατό. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το BBC στόχος της κυβέρνησης του Ισραήλ είναι η επανεκκίνηση και το άνοιγμα της οικονομίας της χώρας από τον Φεβρουάριο.  

Την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύει από σήμερα Δευτέρα και μέχρι το τέλος του μήνα τις επιβατικές πτήσεις από και προς το Ισραήλ, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση των νέων στελεχών του κορονοϊού.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα