ΑΘΗΝΑ
17:34
|
18.05.2024
Οι εικόνες “συνωστισμού” στην αγορά φέρνουν νέους ελέγχους μέσω του e-katanalotis.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


“Δεν θα μπει κόφτης στα μηνύματα” για τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω λοκντάουν δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά δεν απέκλεισε άλλους τρόπους ελέγχου του διαθέσιμου χρόνου των καταναλωτών για τις αγορές τους.

 “Το ξαναλέω: κόφτης δεν θα μπει. Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα όπως είναι το χρονόμετρο με το e-katanalotis. Το συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα το συζητάμε με τον υπουργό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ. Όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, “στέλνουμε περίπου 4 εκατομμύρια μηνύματα κάθε εβδομάδα”.

“Είχαμε την περασμένη εβδομάδα κάποια SMS και είχαμε και την προπερασμένη εβδομάδα κάποια sms και η αύξηση από την μια εβδομάδα στην άλλη ήταν 13%. Δηλαδή η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη. Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια SMS την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hotspot στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά. Η Ερμού και κάποια άλλα σημεία είχαν πυκνότητα κίνησης”.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στο χρονικό όριο για το οποίο ισχύει το μήνυμα, όπως γίνεται για τα ψώνια. Ο υπουργός τέλος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για κατάργηση κάποιου εκ των κωδικών στο SMS απαντώντας “δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθούν κωδικοί για SMS”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα