ΑΘΗΝΑ
19:04
|
25.04.2024
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα του επόμενου γύρου διερευνητικών επαφών δεν έγινε άμεσα γνωστό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από περίπου 3,5 ώρες ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Διπλωματικές πηγές υποστήριξαν πως με συμφωνία των δύο αντιπροσωπειών, ο επόμενος γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ωστόσο δεν έγινε άμεσα γνωστό το σαφές χρονοδιάγραμμα του επόμενου γύρου διερευνητικών επαφών.

Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των διερευνητικών: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στην  Κωνσταντινούπολη - OlaDeka

Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου και έμπιστος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν που σε ανάρτησή του στο Τουίτερ ανέφερε: “Μετά από 4,5 χρόνι αξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη σήμερα.Υπό την σθεναρή ηγεσία του προέδρου μας, είναι εφικτή η επίλυση όλων των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου, καθώς έχουμε την επιθυμία για μία τέτοια εξέλιξη. Η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι προς το συμφέρον όλων”.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλίων η ελληνική αντιπροσωπεία διπλωματών μετέβη στο ξενοδοχείο Swiss Hotel της Κωνσταντινούπολης.

Τα αρμόδια υπουργεία Ελλάδας και Τουρκίας δεν προχώρησαν άμεσα στην έκδοση ανακοινώσεων σχετικά με τις σημερινές διερευνητικές επαφές.

ΚΚΕ:”Μεγάλοι κίνδυνοι” για ειρήνη, ασφάλεια, κυριαρχικά δικαιώματα

Σε σχόλιο που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισημαίνει:

“Τόσο η κυβέρνηση, που “ωραιοποιεί” την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, όσο και άλλες αστικές δυνάμεις, που τις απορρίπτουν συλλήβδην ή αυτές που επιδίδονται σε “ευχές”, έχουν ως κοινό στοιχείο ότι δεν αμφισβητούν -αντίθετα επιζητούν- την ενεργό ανάμειξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δηλαδή εκείνων που ευθύνονται για την όξυνση της κατάστασης στην περιοχή, τη δημιουργία τετελεσμένων και την ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα.

Όλες οι πλευρές εμπλέκουν επικίνδυνα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο συνολικότερο φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή. Έτσι καταλήγουν να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της πιο βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που οδηγούν σε μεγάλους κινδύνους την ειρήνη, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα