ΑΘΗΝΑ
00:02
|
02.05.2024
Εχουν προγραμματίσει συνέλευση το Σάββατο στο θεατράκι στο λόφο του Στρέφη και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αθηναίων τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Φωτιές” έχουν ανάψει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο Λόφο του Στρέφη τα ύποπτα σχέδια του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της επενδυτικής εταιρίας PRODEA Investments που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι μία δημόσια έκταση έναντι πινακίου φακής με σκοπό το κέρδος και άμεση συνέπεια τον “εξοστρακισμό” των πολιτών από την περιοχή.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων περνούν στην αντεπίθεση για τον λόφο Στρέφη

Μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ απεύθυνει κάλεσμα στους Αθηναίους προκειμένου να συμμετάσχουν το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, στις 15.00 μμ σε ανοικτή συνέλευση στο θεατράκι του λόφου του Στρέφη για να συζητήσουν και να συντονίσουν τις επόμενες κινήσειες τους.

Παράλληλα έχουν προγραμματίσει , παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 3.30 μ.μ., έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλατεία Κοτζιά).

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων στο Facebook επισημαίνεται η απόφαση που πήρε στις 18 Ιανουαρίου η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, αποδεχόμενη, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, «δωρεά» έως 1 εκ € από την κτηματομεσιτική εταιρία PRODEA Investments. Υποτιθέμενος σκοπός είναι η μελέτη (222ευρώ/τμ) για τμήματα της διαμόρφωσης του λόφου του Στρέφη, αλλά απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου τοπίου για το δημόσιο χώρο.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη ανάπλαση έχει μάλλον στόχο “να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες κερδοσκοπίας για αυτά τα ακίνητα παρά για τη ζωή των κατοίκων“. Και αναφέρει χαρακτηριστικά:” Η δε πρότασή της για διαμόρφωση της περίφραξης και των πυλών εισόδου του λόφου, για διαμόρφωση φυλακίου εισόδου, για εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης/προστασία είναι ενδεικτική της διάθεσης αλλαγής της λειτουργίας του Στρέφη ως δημόσιου χώρου. Ο συνδυασμός των παραπάνωμε τις πρόσφατες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, το μεγάλο περίπατο και την Ομόνοια, που χαρακτηρίστηκαν από έλλειψη διαβούλευσης και σχεδιασμού, υπερκοστολογήσεις, επιδείνωση της καθημερινότητας των κατοίκων,μας κάνουν να αντιληφθούμε εύκολα τις προθέσεις“.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα