ΑΘΗΝΑ
00:50
|
25.04.2024
Τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στις 6:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως την 1η Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται, από σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) στις 06:00 έως και τις 06:00 της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι για την έκδοση της απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

   *η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19,

   *ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορονοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

   *η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

   Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

   *διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

   *διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης η διαχείριση των συναθροίσεων στηρίζεται στη λογική της αναλογικότητας, με την έννοια ότι θα γίνεται αξιολόγηση του κινδύνου και θα υπάρχει κλιμακωτή αντίδραση με προτελευταία τη χρήση νερού από τα ειδικά οχήματα και τελευταία τη χρήση χημικών.

Για επιστροφή στο 1961 με το σχέδιο Χρυσοχοΐδη έκανε λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιχειρείται η χειραγώγηση της κοινωνίας και η επικράτηση του φόβου.

“Το κυβερνητικό σχέδιο ‘διαχείρισης των συναθροίσεων’ έρχεται να επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική ‘δια πυρός και σιδήρου’. Το ίδιο άλλωστε κάνει και με την ίδρυση ‘πανεπιστημιακής αστυνομίας”, ανέφερε το σχόλιο του ΚΚΕ ενώ το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε το σχέδιο “επικοινωνιακή φούσκα”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα