ΑΘΗΝΑ
16:57
|
23.04.2024
Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί διαδήλωσαν σήμερα καταγγέλλοντας τη γενοκτονία των Αβορίγινων από τους Βρετανούς αποικιοκράτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Αυστραλοί (ανάμεσά τους και πολλοί ιθαγενείς Αβορίγινες) συμμετείχαν σήμερα σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Μέρας Εισβολής (#Invasion Day) που έχει καθιερωθεί στις 26 Ιανουαρίου σαν μία μέρα μνήμης για τα απάνθρωπα εγκλήματα της βρετανικής αποικιοκρατίας σε βάρος των αυτοχθόνων φυλών της Αυστραλίας.

Γιατί οι Βρετανοί έστειλαν θανατοποινίτες να αποικήσουν την Αυστραλία.  Αλυσόδεσαν και φυλάκισαν τους Αβορίγινες και τους έπαιρναν τα παιδιά για να  τα εκπολιτίσουν... - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Οι Βρετανοί αποικιοκράτες σκλάβωσαν, βασάνισαν, εκμεταλλεύτηκαν άγρια με κάθε πιθανό και δυνατό τρόπο εξοντώνοντας επί σειρά δεκαετιών εκατομμύρια Αβορίγινες θεσπίζοντας (όπως παλιότερα στη Νότια Αφρική) ένα βάρβαρο ρατσιστικό καθεστώς.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η Ημέρα της Αυστραλίας είναι “μια ημέρα για να θυμάται κανείς την Ιστορία”…

Η Ημέρα της Αυστραλίας σηματοδοτεί την άφιξη το 1788 του «Πρώτου Στόλου» βρετανικών πλοίων στο Σίδνεϊ Κόουβ.

Οι γηγενείς Αυστραλοί θέλουν να καταργηθεί η συγκεκριμένη ημέρα αλλά ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να υπερασπιστεί την ημερομηνία της γιορτής.

Image

Παρόλα αυτά πολλοί Αυστραλοί θυμούνται εκείνη τη μέρα τα φρικτά εγκλήματα των Βρετανών αποικιοκρατών και των απογόνων τους σε βάρος των ιθαγενών της χώρας.

Tα φρικτά εγκλήματα της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Αυστραλία επανέρχονται τα τελευταία χρόνια κατά την μαύρη επέτειο της 26ης Ιανουαρίου, καθώς ο άγριος διωγμός και οι σφαγές των αυτοχθόνων εξελίχθησαν σε συστηματική γενοκτονία.

Στο Μπρισμπέιν σήμερα πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις στην οποία χιλιάδες κατήγγειλαν τα εγκλήματα σε βάρος των αυτοχθόνων Αβορίγινων .

Image

Πορείες διαμαρτυρίας έγιναν και σε αρκετές περιοχές του Σίδνεϋ.

Image

Ενώ στο Περθ πολλές χιλιάδες Αυστραλών από κάθε εθνοτική καταγωγή γέμισαν στάδια και πλατείες αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα θύματα της βρετανικής αποικιοκρατίας στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα