ΑΘΗΝΑ
23:10
|
16.09.2021
Το υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί την Τρίτη, σηματοδοτώντας το τέλος της ακροδεξιάς περιόδου του κόμματος EKRE στον κυβερνώντα συνασπισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κάγια Κάλας του Εσθονικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (Renew Europe) έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Εσθονίας τη Δευτέρα (25 Ιανουαρίου) αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της μετά την παραίτηση του προκατόχου Γιούρι Ράτας για έρευνα σχετικά με υπόθεση παράνομης ανάπτυξης ακινήτων.

Η Κάλας, γεννημένη το 1977, είναι πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2014 έως το 2018, εκπροσωπώντας τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη. Είναι κόρη του Σίιμ Κάλας που υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Εσθονίας και αργότερα ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος (2004-2014).

Το υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί την Τρίτη, σηματοδοτώντας το τέλος της ακροδεξιάς περιόδου του κόμματος EKRE στον κυβερνώντα συνασπισμό της χώρας των 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Κάλλας, η οποία είχε αποκλείσει την ανάληψη της κυβέρνησης, ενόσω το ακροδεξιό ΕΚΡΕ βρίσκεται σε αυτή, έχει δεσμευτεί να μην ορίσει αυστηρά τον γάμο ως ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Σε μια άλλη αλλαγή, έχει υποσχεθεί να απαγορεύσει περαιτέρω επενδύσεις στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

“Το πρώτο πράγμα που θα αντιμετωπίσουμε είναι η κρίση στον τομέα Υγείας”, δήλωσε η Κάλλας τη Δευτέρα, αναφερόμενη στην πανδημία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BNS wire. “Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την Εσθονία όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να πάνε στη δουλειά, τα παιδιά στο σχολείο και οι οικονομικές δραστηριότητες να συνεχιστούν”.

Το κεντρώο κόμμα Renew Europe, του πρώην πρωθυπουργού παραμένει στην κυβέρνηση ως εταίρος του Κόμματος Μεταρρύθμισης, παρά τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν κατατεθεί από εισαγγελείς που ισχυρίζονται ότι ο γενικός γραμματέας του κόμματος συμφώνησε να δεχτεί δωρεά έως 1 εκατομμύριο ευρώ από έναν επιχειρηματία σε αντάλλαγμα για άδεια οικοδόμησης σε δημόσια γη.

Οι επόμενες γενικές εκλογές της Βαλτικής Δημοκρατίας έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό 18χρονη στην Κρήτη

Συνεργασία Μακρόν-Μέρκελ μέχρι τη νέα γερμανική κυβέρνηση

Παλαιστινιακές δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα