ΑΘΗΝΑ
00:15
|
27.04.2024
Οι κατοχικές αρχές απέρριψαν το αίτημα αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για την προμήθεια 10.000 εμβολίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγάντ αλ Μάλικι κατήγγειλε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το Ισραήλ τονίζοντας πως υπεκφεύγει της ευθύνης που έχει ως κατοχική δύναμη για τον εμβολιασμό των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Όπως ανέφερε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, οι κατοχικές αρχές απέρριψαν το αίτημα αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για την προμήθεια 10.000 εμβολίων για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.

Εκτίμησε επίσης πως το Ισραήλ πως δεν έχει παραιτηθεί από τα σχέδια για προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης αλλά τα ανέστειλε για να προχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι τις συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

“Υπάρχει πραγματικά κάποιος που πιστεύει ειλικρινά πως το Ισραήλ ματαίωσε τα σχέδια προσάρτησης;” τόνισε ο υπουργός υπενθυμίζοντας πως μόνον μέσα στις τελευταίες βδομάδες οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν εγκρίνει την ανέγερση πάνω από 3500 κατοικιών Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα