ΑΘΗΝΑ
14:29
|
26.04.2024
Και ο καθηγητής Βατόπουλος “αδειάζει” την κυβέρνηση – Δεν υπήρξε εισήγηση από τους ειδικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο θέμα της ημέρας που δεν είναι άλλο από την αιφνιδιαστική απαγόρευση των συναθροίσεων για άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλη και οι δύο της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Γώγος υποστήριξε ότι το ζήτημα έφτασε στην επιτροπή ως ερώτημα και συμπλήρωσε πως, στη διάρκεια της πανδημίας, για “πρώτη φορά επιτρέπονται μέχρι 100 άτομα”. “Εμείς επιτρέψαμε συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα μετά από ερώτημα της πολιτείας”, δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Η επιτροπή δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων” διευκρίνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αμέσως διευκρίνισε είπε πως σε κάθε περίπτωση είναι γενικά σωστό να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας.

Και οι δύο καθηγητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού. Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι η μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι περισσότερο μεταδοτική και πρότεινε τις μάσκες FFP2 ως πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τις υφασμάτινες ή τις χειρουργικές μιας χρήσης για την προφύλαξη του κόσμου από το νέο στέλεχος.  Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο καθηγητής υπήρξε ξεκάθαρος πως “είμαστε στην κόψη του ξυραφιού”, κάνοντας λόγο για “ακροβασία”.  

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου λοκντάουν αλλά διευκρίνισε ότι “δεν είναι κάτι που είναι άμεσο”.

Πηγή: Έθνος, news247.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα