ΑΘΗΝΑ
00:59
|
20.04.2024
Η συνάντηση που μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως εθιμοτυπική, θεωρείται ότι θα βοηθήσει να λυθεί κάθε υπόνοια παρεξήγησης μεταξύ των δύο μερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει σήμερα Τρίτη (26/1) στις 11 το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Δημοσιεύματα παρουσίαζαν τα δύο πρόσωπα που εκπροσωπούν κορυφαίους θεσμούς του τόπου, της Προεδρίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος, να μην διανύουν μία καλή περίοδο.

Έτσι, η συνάντηση αυτή που μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως εθιμοτυπική, θεωρείται ότι επιπλέον θα βοηθήσει να “λυθούν οι παρεξηγήσεις”, αναφέρουν πηγές πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου και της Μονής Πετράκη.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει ήδη “σπάσει ο πάγος” κατά τη διάρκεια του ανεπίσημου δείπνου που παρατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο την περασμένη Πέμπτη.

Έτσι, σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί – καίτοι δεν συνηθίζεται από το πρωτόκολλο ο Πρόεδρος να συναντάται εκτός Προεδρικού Μεγάρου- τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του στην οδό Αγίας Φιλοθέης, σε μία κίνηση-ένδειξης σεβασμού στον θεσμό της Εκκλησίας από την ΠτΔ, προκειμένου να σβηστούν οι υπόνοιες που κυκλοφορούν από τα ΜΜΕ σκιάζοντας το προφίλ των σχέσεών των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, η ψυχρότητα, σημειώθηκε μετά την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών, καθώς όπως υποστηρίζουν πηγές ο Αρχιεπισκόπος είχε εκφράσει της δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέν φίλησε -αλλά και ούτε καν πλησίασε- τον Σταυρό που κρατούσε ο κ. Ιερώνυμος, κάτι που έκανε ευλαβικά αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που επίσης είχε δώσει το παρόν στην δοξολογία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα