ΑΘΗΝΑ
12:58
|
20.04.2024
Πυρά κατά της κυβέρνησης για την αιφνίδια απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία περισσότερο σαν ζήτημα δημόσιας τάξης, παρά ως ζήτημα δημόσιας υγείας”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται πάντα η ΝΔ “είναι να επιβάλει περιοριστικά μέτρα, τα οποία αμφισβητούν και δημοκρατικά δικαιώματα, αντί να σκεφτεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας”. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105.5 FM” για τη μεταμεσονύχτια απόφαση της κυβέρνηση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως “αντί να παίρνουν μέτρα όπως είναι η επίταξη ιδιωτικών κλινικών ή η προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για άλλη μια φορά, με μια νυχτερινή απόφαση, η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις”.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου ότι οι μολύνσεις γίνονται, κατά κύριο λόγο, στα τρένα, στα λεωφορεία και στους χώρους δουλειάς και σχολίασε πως “την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει μέχρι σήμερα να αμφισβητεί ότι υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα ΜΜΜ με τη μεγάλη διασπορά του ιού, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει εξακριβωμένος συσχετισμός ανάμεσα στους μεγάλους χώρους εργασίας και τη μετάδοση του ιού”.

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο η απαγόρευση συναθροίσεων, “έρχεται σε μια περίοδο που οι φοιτητές κατεβαίνουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν δημοκρατικά δικαιώματα και το δημόσιο πανεπιστήμιο”.

Πηγή: Εφ. Συν.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα