ΑΘΗΝΑ
16:36
|
23.04.2024
Ο βασιλιάς Μάχα ταράζει την καθεστηκυία τάξη της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη προσφέροντας βασιλικό στέμμα και στην ερωμένη του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βασιλιάς Μάχα, γνωστός και ως βασιλιάς με το μουστάκι” ταράζει την καθεστηκυία τάξη της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη προσφέροντας βασιλικό στέμμα και στην ερωμένη του, Σινεενάτ «Κόι» Βονγκβαζιραπάκντι.

Έτσι, η Ταϊλάνδη θα έχει πλέον δύο βασίλισες καθώς ο Μάζα Βαγιραλογκόρν γνωστός και ως “Ράμα Χ” σχεδιάζει να κάνει το βασιλικό στέμα δώρο στα 36α γενέθλια της ερωμένης του, αναφέρει η εφημερίδα «Bild».

Για την βασίλισσα της χώρας, τη 42χρονη Σουτίντα, η ανατρεπτική είδηση της αναβάθμισης της ερωμένης σημαίνει το λιγότερο “ταπείνωση”.

Από το 2019, η Βονγκβαζιραπάκντι είχε αναγορευτεί σε «Τσάο Κουν Πρα», δηλαδή επίσημη ερωμένη Ταϊλανδού μονάρχη, λίγους μήνες μόνο μετά τον γάμο του με τη βασίλισσα Σουτίντα.

Η Σινεενάτ είχε εκπαιδευτεί ως πιλότος στην πατρίδα της και στο εξωτερικό, υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά του βασιλιά και το 2019 προβιβάστηκε σε ταγματάρχη.

Ωστόσο, τρεις μήνες αργότερα αποπέμφθηκε, επειδή συνωμοτούσε κατά της βασίλισσας. Έκτοτε οδηγήθηκε στη γυναικεία πτέρυγα φυλακής υψίστης ασφαλείας στην Μπανγκόκ, σύμφωνα, με τον ειδικό σε θέματα που αφορούν στην Ταϊλάνδη, Άντριου ΜακΓκρέγκορ Μάρσαλ και της στερήθηκαν όλοι οι τίτλοι.

Στο μαρτύριό της έδωσε τέλος ο αγαπημένος της βασιλιάς, αποφυλακίζοντάς την, τον Οκτώβριο, λίγους μήνες δηλαδή πριν μάθουμε ότι θα την αναβαθμίσει σε δεύτερη βασίλισσα της χώρας, όπως αναφέρει η Bild.

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Μάχα, έχει παντρευτεί τέσσερις φορές κι έχει αποκτήσει επισήμως επτά παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα