ΑΘΗΝΑ
06:02
|
20.04.2024
Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει για τη βαθμολόγηση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου στο ‘Α τετράμηνο, καθώς επίσης και για την προσμέτρηση απουσιών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι για όποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α’ τετράμηνο, υπάρχει η δυνατότητα να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.

Όσο για την καταχώρηση των απουσιών, το Yπουργείο διευκρίνισε ότι αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (δεν προσμετρούνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας). Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξεταστεί στο τέλος του Β ́ τετραμήνου.

Το υπουργείο Παιδείας “θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής”, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή σε δηλώσεις στο Mega ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις επονομαζόμενες κόκκινες περιοχές της πανδημίας, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του Λυκείου, ενώ αυστηροί κανόνες θα ισχύουν για τα σχολεία που θα ανοίξουν.

Ερωτηθείσα η κ. Μακρή για τις δηλώσεις περί προστίμων σε μαθητές που αργούν να γυρίσουν σπίτι μετά το πέρας των σχολικών τους υποχρεώσεων επανέλαβε ότι “δεν υπάρχει ειδικό πρόστιμο” αλλά τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας “θα πρέπει να τηρούνται από όλους”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Mega

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα