ΑΘΗΝΑ
09:33
|
20.04.2024
Παραλάβαμε το Εξώδικο της Αγγελικής Κώττη προς το Κοσμοδρόμιο σχετικά με δημοσίευμα του Άλκη Κόκκινου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραλάβαμε στις 25 Ιανουαρίου και δημοσιεύουμε διατηρώντας τη σύνταξη και ορθογραφία του πρωτοτύπου, το εξώδικο της κας Αγγελικής Κώττη (ή Κόττη) σχετικά με το δημοσίευμα του Άλκη Κόκκινου.

[…] Με συνεχή δημοσιεύματά σας τους τελευταίους μήνες, τα οποία υπογράφονται από συντάκτη με το όνομα «Άλκης Κόκκινος», έχετε προβεί κατ’ εξακολούθηση σε αναφορά του ονόματός μου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, γεγονός, το οποίο με ανάγκασε να υποβάλω έγκληση κατ’ αγνώστων τότε δραστών.
Μετά από τα παραπάνω δημοσιεύματά σας (με ονομαστική αναφορά στο πρόσωπό μου) πλέον πρόσφατα, ήτοι στις 14.12.2020 σε δημοσίευμά σας με τον τίτλο: «Εκπατρισμός αρχαίων: Το μουσείο Μπενάκη σε ρόλο “λαγού” για τα γλυπτά του Παρθενώνα», που υπογράφεται από τον αγνώστων λοιπών στοιχείων κ. Άλκη Κόκκινο, αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου με τη φράση: «…την παραμονή μάλιστα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος liberal.gr δημοσίευσε άρθρο γνωστής δημοσιογράφου, που θεωρείται πως απηχεί τις απόψεις της ίδιας της υπουργού Λίνας Μενδώνη…» επ’ ευκαιρία άρθρου μου της 10.12.2020 στο liberal.gr σχετικού με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
Την 22α Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6.37 π.μ. μέσω της πληρεξουσίας δικηγόρου μου σας απέστειλα στην μοναδική αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα σας ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] που έχετε αναρτήσει προς το σκοπό επικοινωνίας, την ακόλουθη επιστολή – που παραθέτω αυτούσια και με τα στοιχεία αποστολής της – ζητώντας την ανάρτηση κάτω από το σχετικό δημοσίευμά σας της 14ης Δεκεμβρίου 2020:

[…]
Κύριοι,
Σας διαβιβάζω κείμενο επιστολής της κας Αγγελικής Κόττη και παρακαλώ για τη δημοσίευσή της στον ιστότοπό σας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα σ’ αυτήν.
Νίνα Παπαευαγγέλου
Δικηγόρος Αθηνών

«Κύριοι,
Με συνεχή δημοσιεύματά σας τους τελευταίους μήνες, που υπογράφονται από συντάκτη με το όνομα «Άλκης Κόκκινος», προβαίνετε κατ’ εξακολούθηση σε αναφορά του ονόματός μου με προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Χαρακτηρισμοί και ισχυρισμού όπως: «φερέφωνο της Υπουργού», «προσωπική αγιογράφος της Υπουργού», «έχει πληροφόρηση εκ των έσω» και πλείστες παρόμοιες προκαλούν τεράστια ηθική ζημία στην επαγγελματική μου υπόσταση και στην εν γένει προσωπικότητά μου.
Συγκεκριμένα στις 14.12.2020, σε δημοσίευμά σας, που υπογράφεται και πάλι από τον αγνώστων λοιπών στοιχείων κο Α.Κόκκινο, αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου με τη φράση: «γνωστή δημοσιογράφος, που θεωρείται πως απηχεί τις απόψεις της ίδιας της Υπουργού Λίνας Μενδώνη», επ’ ευκαιρία άρθρου μου της 10.12.2020 στο liberal.gr σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Και ναι μεν ο καθείς δικαιούται την αντιπολιτευτική του κριτική, δεν δικαιούται όμως να συκοφαντεί και να προσβάλει βάναυσα πρόσωπα και δη δημοσιογράφους επειδή «διαφωνεί» με τα γραφόμενά τους. Η δημόσια αντιπαράθεση με επιχειρήματα είναι στοιχείο της δημοκρατίας, η δημόσια διαπόμπευση και η στοχοποίηση προσώπων ΟΧΙ.
Επειδή η στοχοποίηση του προσώπου μου από την ιστοσελίδα σας είναι συνεχής, συστηματική και ακατανόητη ως προς τους λόγους που προκαλείται, έχοντας ήδη απευθυνθεί στη δικαιοσύνη με μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών (εφόσον δεν έχετε πουθενά αναρτημένο του υπεύθυνου κατά τον νόμο, ούτε τα στοιχεία επικοινωνίας του συντάκτη) επιφυλασσόμενη ρητώς κάθε περαιτέρω δικαιώματός μου για τις παράνομες πράξεις σας, σας καλώ να απόσχετε του λοιπού κάθε προσβλητικής και συκοφαντικής αναφοράς στο όνομά μου και να αναρτήσετε την παρούσα διαμαρτυρία μου στον ιστότοπό σας σε θέση αντίστοιχη της δημοσίευσής σας.
Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2020
Αγγελική Κόττη».

Την παραπάνω επιστολή μου ΔΕΝ δημοσιεύσατε, ως αιτήθηκα και ως οφείλατε με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Η τυχόν εκ μέρους σας επίκληση του γεγονότος ότι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα της 14.12.2020 δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στο πρόσωπό μου δεν θα ευσταθήσει, καθόσον, όπως προανέφερα και όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής μου της 21.12.2020, αυτό αποτελεί «συνέχεια» πλείστων όσων άλλων δημοσιευμάτων σας και με «φωτογραφίζει» με ακρίβεια πολλών …«megapixels»!
Για τους λόγους αυτούς, επιφυλασσόμενη κάθε άλλου δικαιώματός μου,

  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τις ανωτέρω συνεχείς και συστηματικές προσβλητικές και συκοφαντικές σε βάρος μου συμπεριφορές προς το πρόσωπό μου,
  • Σας ΚΑΛΩ:
    α) Να αναρτήσετε ΑΜΕΣΑ το παραπάνω κείμενο επιστολής μου, που σας έχει αποσταλεί, με ρητή αναφορά στην ημερομηνία αποστολής του (22.12.2020),
    β) Να απόσχετε του λοιπού παρομοίων προσβολών και συκοφαντιών σε βάρος μου, τα οποία μου έχουν προκαλέσει τεράστια ηθική ζημία λόγω της αναπαραγωγής τους μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και της αναγνωσιμότητας και του διαμοιρασμού μέσω του ιστοτόπου σας,
    γ) Να μου κοινοποιήσετε άμεσα το πραγματικό όνομα και τα στοιχεία του συντάκτη των δημοσιευμάτων «Άλκη Κόκκινου»,

[…]
Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2021

Η εξωδίκως καλούσα και δηλούσα

Αγγελική Κόττη

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα