ΑΘΗΝΑ
00:18
|
25.04.2024
"Είμαι σε απόγνωση. Δεν μπορώ να εργαστώ πάνω από χρόνο. Πήγαινα στη δουλειά με κλάματα από τους πόνους. Κάποια στιγμή κατέρρευσα..."
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα στο καταχείμωνο, ο ΔΕΔΔΗΕ, με τη συνδρομή της αστυνομίας έκοψε στον Άγιο Δημήτρη Κοζάνης το ρεύμα σε άνεργο πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος είναι καρκινοπαθής!

Ο Μάριος Τεντζογλίδης είναι 40 χρονών, άνεργος με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι παντρεμένος και είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, το ένα εκ των οποίων έχει διαγνωστεί με αυτισμό. Μένει στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, λίγα μόλις μέτρα μακριά τη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ.

Χθες το πρωί, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ συνοδευόμενο από πέντε αστυνομικούς προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος της οικείας του άνεργου πρώην εποχιακού βιομηχανικού εργάτη της ΔΕΗ για ανεξόφλητους λογαριασμούς. Και σήμερα το θερμόμετρο αγγίζει τους -6 με -7 βαθμούς Κελσίου στον Άγιο Δημήτριο.

Την σχετική καταγγελία για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια έκανε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).

“Αναγκάστηκα να μείνω σε άλλο σπίτι. Ήταν αδύνατο να μείνω στο δικό μου. Από το κρύο κάποια στιγμή η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά γιατί είσαι ροζ;”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» αναφέρει στο GRtimes.gr ο Μάριος Τεντζογλίδης.

“Έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο, έχω χάσει τον πατέρα μου από την ίδια ασθένεια, πρόσφατα “έφυγε” και ο αδερφός μου με καρκίνο. Τώρα έχω κι εγώ. Δεν μπορώ να εργαστώ πάνω από χρόνο. Πήγαινα στη δουλειά με κλάματα από τους πόνους. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Και τώρα αναγκάζομαι να κάνω κάθε μήνα χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο”, αποκαλύπτει ο καρκινοπαθής πατέρας.

“Δεν θέλω τίποτα άλλο. Μόνο να μου συνδέσουν το ρεύμα. Θα τους πληρώνω αυτό που θα καίω. Τα χρήματα από τις οφειλές δεν μπορώ να τα πληρώσω με τα 473 ευρώ επίδομα που παίρνω ως καρκινοπαθής. Προσπάθησα να έρθω σε διακανονισμό, όμως το σπίτι είναι γραμμένο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει. Ζήτησα πάνω από τέσσερις φορές να γίνει κάτι, να βρούμε μια λύση. Ο ένας με στέλνει στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ. Επιπλέον μου ζήτησαν να ακολουθήσω μια διαδικασία με γραφειοκρατία. Κοστοβόρα και χρονοβόρα. Και τώρα με την ασθένειά μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω”.

“Μέσα στο σπίτι μου έχω κολώνα της ΔΕΗ. Από το παράθυρό μου, βλέπω το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας που υπάρχει στη χώρα. Μου το κρατάνε, επειδή κάποτε μαζί με τους συναδέλφους μου συμμετείχα στον αγώνα για την εξάλειψη του εξασθενούς χρωμίου, ουσία που προκαλεί καρκίνο από τον οποίο έχασα τη μισή μου οικογένεια. Με πήγαν στα δικαστήρια για αυτό. Και το άγχος της ανεργείας χτύπησε πάνω μου”, αποκαλύπτει ο 40χρονος άνδρας.

Σε ερώτηση για το τι του είπαν οι άνθρωποι που χθες το πρωί πήγαν στο σπίτι του να του κόψουν το ρεύμα, ο Μάριος Τεντζογλίδης αναφέρει πως “οι αστυνομικοί με ειρωνεύτηκαν. Ρώτησα έναν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ ποιας κλάσης είναι. Του είπα πως εμείς δώσαμε μάχη με αίμα για να μπορέσει σήμερα να εργάζεται”.

“Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, όπως και τα παιδιά του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια που είναι στο πλευρό μου” καταλήγει ο Μάριος Τεντζογλίδης.

Διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις

Το ΣΕΕΝ πραγματοποίησε κινητοποίηση – παρέμβαση στο ΔΕΔΔΗΕ Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη (27/1), στις 9 π.μ. για την επανασύνδεση του ρεύματος στην οικογένεια.

«Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν πολλές λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων και των δημοτικών τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς» τονίζει το Σωματείο, επισημαίνοντας πως «ακόμα και οι ρυθμίσεις που γίνονται, έχουν ως στόχο να αφαιμάξουν τα λαϊκά εισοδήματα και να εντείνουν τους εκβιασμούς».

“Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος με τις πλάτες τις κυβέρνησης, κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών” προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι διακοπές ρεύματος δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή του ρεύματος σε πανάκριβο εμπόρευμα. Η πρόσβαση σε φθηνή λαϊκή κατανάλωση τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να είναι δικαίωμα», καταλήγει το ΣΕΕΕΝ.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην Καβάλα, από σωματεία της περιοχής που καταγγέλλουν τη ΔΕΗ και τον εισπρακτικό μηχανισμός της, καθώς εκβιάζει με διακοπή ρεύματος συνταξιούχο οικοδόμο, παρ’ ότι μέλος της οικογένειάς του χρησιμοποιεί ηλεκτρική ιατρική συσκευή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα