ΑΘΗΝΑ
15:29
|
30.04.2024
Καταγγέλλουν την πολιτική διακρίσεων στη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Συντονιστική Επιτροπή των Αυτοχθόνων Οργανώσεων στη Λεκάνη του Αμαζονίου (COICA) καταδίκασε τη πολιτική διακρίσεων που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στη διανομή εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού. “Οι κυβερνήσεις έχουν εγκαταλείψει τους κατοίκους του Αμαζονίου”, τόνισε ο συντονιστής της COICA, Χοσέ Ντίας, μέλος της φυλής αυτοχθόνων Wakuenai Kurripaco. Πρόσθεσε ότι η “έξαρση και διασπορά του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία επηρεάζει τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και αναδεικνύει όλες τις τραγωδίες που πλήττουν τους λαούς: την κοινωνική ανισότητα, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και την απουσία των εθνών-κρατών”.

Ο επικεφαλής όλων των κοινοτήτων του Αμαζονίου αποκάλυψε ότι μόλις ένα από τα 100.000 διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού στην περιοχή φτάνει στους ιθαγενείς.

Απέναντι στην εγκατάλειψη του κράτους, η COICA ανακοίνωσε ότι ζητήσει χρήματα από το Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών του Αμαζονίου, στο οποίο έχουν ήδη εκταμιευτεί  περίπου 2,7 εκατομμύρια δολάρια. “Στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στο Παρίσι, πολλές χώρες δήλωσαν ότι θέλουν να βρουν μια λύση για την κρίση της βιοποικιλότητας. Αν αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να βοηθήσουν εμάς πρώτους, τους ιθαγενείς, γιατί είμαστε οι πρώτοι που ασχολούμαστε με την υγεία του πλανήτη μας”, τόνισε ο Χοσέ Ντίας.

Ζήτησε επίσης από τα μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός να αναγνωρίσει ότι οι 450 και πλέον ιθαγενείς της λεκάνης του Αμαζονίου είναι οι φύλακες οικοσυστημάτων παγκόσμιας σημασίας.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα