ΑΘΗΝΑ
02:43
|
27.04.2024
Τα κρούσματα μειώνονται και ο Δήμαρχος ανοίγει μπαρ, κλαμπ και κέντρα μπόουλινγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των θετικών στον νέο κορονοϊό τεστ συνεχώς μειώνεται στη Μόσχα, η οποία προχωρά στο άνοιγμα της νυχτερινής διασκέδασης. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν εξέδωσε σήμερα Τετάρτη εντολή για την άρση των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν σε μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και κέντρα για μπόουλινγκ.  

Μέχρι πρότινος οι επιχειρήσεις του κλάδου της νυχτερινής διασκέδασης κατέβαζαν ρολά στις 11.00 η ώρα το βράδυ μέχρι τις έξι η ώρα το πρωί προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός και συγχρωτισμός σε αυτούς τους χώρους. Οι κανόνες που παραμένουν σε ισχύ θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση αλλά και ένα ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στον αριθμό των πελατών εντός των χώρων διασκέδασης.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε: “Η κατάσταση με τη διασπορά του νέου κορονοϊού βελτιώνεται σταθερά. Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, είχαμε το πολύ 2.000 με 3.000 μολύνσεις την ημέρα. Ο αριθμός των νοσηλευμένων μειώνεται συνεχώς και στις μονάδες Covid το 50% και πλέον των κλινών είναι ελεύθερο για πρώτη φορά μετά τα μέσα Ιουνίου του περασμένου έτους”.

Ο δήμαρχος της Μόσχας πρόσθεσε “η πανδημία υποχωρεί και υπό αυτές τις συνθήκες είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τη γρήγορη οικονομική ανάκαμψη της πόλης και των πληττόμενων από τον κορονοϊό επιχειρηματικών κλάδων”. Ωστόσο, ζήτησε από τους Μοσχοβίτες να είναι προσεκτικοί υπογραμμίζοντας πως “η μάχη δεν έχει τελειώσει”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα