ΑΘΗΝΑ
14:49
|
30.04.2024
Δεν απέκλεισε αλλαγή της απόφασης για Γυμνάσια και Λύκεια αν “τα πράγματα χειροτερέψουν”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο να ανακαλέσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας την απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων-Λυκείων τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου δεν απέκλεισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της ομάδας των ειδικών για θέματα νέου κορονοϊού.

Μιλώντας το πρωί στο κανάλι του ANT1 ο κ. Γώγος είπε: “Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια αν τα πράγματα χειροτερέψουν, τίποτα δε θεωρείται δεδομένο”.

Ο καθηγητής επανέλαβε ότι η κατάσταση στην Αττική με τα κρούσματα είναι οριακή. “Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% των συνολικών που εμφανίζονται. Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο”. Πρόσθεσε ότι “όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγο παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους».

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής των αποφάσεων ή λήψης νέων μέτρων, το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας είπε ότι “τα πάντα είναι στο τραπέζι, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων. Μας ενδιαφέρει ο λόγος κρουσμάτων και τεστ, είναι άλλο πράγμα να έχεις 400 κρούσματα με 8.000 τεστ κι άλλο τα διπλάσια με 35.000. Επιθυμούμε η αναλογία αυτή να είναι κάτω από 2% και μελετάμε επίσης τις εισαγωγές και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ”.

Τέλος, ο κ. Γώγος επανέλαβε πως η επιτροπή των ειδικών δεν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, με το θέμα ασχολήθηκε άλλη επιτροπή και η απόφαση ήταν πολιτική.

Πηγή: Ant1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα