ΑΘΗΝΑ
11:14
|
26.04.2024
Ο Λίβανος έχει εξελιχθεί σε πεδίο διαμαρτυριών λόγω των περιοριστικών μέτρων και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 20 άτομα τραυματίστηκαν αργά την Τετάρτη σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή της Τρίπολης, βόρεια της πρωτεύουσας Βηρυτού.

Για μέρες, ο Λίβανος έχει εξελιχθεί σε πεδίο διαμαρτυριών ενάντια στο λοκντάουν και κόντρα σε αυτό που οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ως «αδυναμία της κυβέρνησης να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού», καθώς το σύστημα υγείας φτάνει στα όρια του.

Συγκεκριμένα οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην πλατεία Σαχέτ αλ Νουρ, με τον Ερυθρό Σταυρό να επιβεβαιώνει ότι τραυματίες είναι 23, με τον έναν εξ αυτών να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο λιβανέζικος στρατός είπε σε ένα tweet ότι 31 στρατιώτες τραυματίστηκαν λόγω επίθεσης από διαδηλωτές στην πόλη της Τρίπολης, ενώ πέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, με tweet του την Τετάρτη υπονόησε πως οι διαδηλώσεις υποκινούνται από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα την Τετάρτη στην χώρα έχουν καταγραφεί 289,660 κρούσματα και 2,553 θάνατοι από Covid-19.

Την περασμένη Πέμπτη η λιβανέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση του λοκντάουν μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, με σκοπό να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Πηγές: Reuters, Anadolu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα