ΑΘΗΝΑ
05:08
|
12.05.2024
Η ξηρασία αλλά και οι ισχυροί άνεμοι έκαναν την κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από την Κυριακή το απόγευμα η Αργεντινή με τις φλόγες να έχουν καταστρέψει περισσότερα από 10.000 εκτάρια δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι φλόγες ξεκίνησαν περίπου στις 2 το απόγευμα την Κυριακή στο Κουέστα ντελ Τερνέρο, μια περιοχή του Ρίο Νέγκρο που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό 6, η οποία συνδέει το Ελ Μπολσόν με την Τσούμπουτ του Ελ Μαιτέν.

Η κυβερνήτης του Ρίο Νέγρο, Αραμπέλα Καρέρας, που πέταξε πάνω από την περιοχή δήλωσε ότι οι ειδικοί υποθέτουν πως για την προέλευση της πυρκαγιάς ευθύνεται μία παρέα που έκανε μπάρμεκιου στην περιοχή.

Σε συνέντευξή της στο TN, η Καρέρας δήλωσε ότι «από αέρος φαίνεται καθαρά το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, που είναι μια ιδιωτική κατοικία. Διεξάγονται έρευνες σε αυτήν την περιοχή… “

“Διερευνούμε όλα τα στοιχεία, αλλά προφανώς πρόκειται για αμέλεια και όχι για κακόβουλη ενέργεια” πρόσθεση η κυβερνήτης.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά “προχωρά ανησυχητικά προς το Τσούμπουτ”, η κυβερνήτης επιβεβαίωσε ότι έχουν καεί μόνο δύο σπίτια, ότι δεν υπάρχουν θύματα και ότι οι περιοχές αυτές έχουν εκκενωθεί και δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά λόγω της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων που πλήττουν την περιοχή.

«Οι κάτοικοι του Ελ Μπολσόν είναι καλά και όλες οι δραστηριότητες διεξάγονται κανονικά” τόνισε η κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν, η πυρκαγιά μαίνεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Καρέρας, περισσότεροι από 100 πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμη να δαμάσουν την πυρκαγιά που συνεχίζει να κατακαίει δασικές εκτάσεις κατευθυνόμενη νοτιότερα.

Βασική προτεραιότητα των αρχών κατάσβεσης είναι η διάσωση των κατοικημένων περιοχών, καθώς προβλέπεται ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η πυρκαγιά θα συνεχίσει να μαίνεται και τις επόμενες ημέρες.


Λίγες ώρες νωρίτερα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταπολέμησης Δασικών Πυρκαγιών (SPLIF) του Ελ Μπολσόν, Νικολάς ντε Αγκοστίνι, δήλωσε ότι «Η ξηρασία αλλά και οι ισχυροί άνεμοι έκαναν την κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο”, τονίζοντας ότι εδώ και μία δεκαπενταετία δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτα παρόμοιο, καθώς “η μεγαλύτερη πυρκαγιά που είχαμε ήταν έκτασης 2.000 εκταρίων”.

«Πρόκειται για μια αγροτική περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στα όροι και την στέπα. Είναι ένα ορεινό τοπίο με κάποιες κοιλάδες, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μάχη της κατάσβεσης καθώς για να μεταφερθεί νερό πρέπει να διανυθούν πολλά χιλιόμετρα” διευκρίνισε ο Αγκοστίνι.

Πηγή: infobae

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αφγανιστάν: 153 νεκροί από πλημμύρες

Κένυα: 267 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί εκθαμβωτικό σέλας

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα