ΑΘΗΝΑ
04:08
|
17.05.2024
Άρματα μάχης και δακρυγόνα από τον στρατό κατά των διαδηλωτών για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους δρόμους διαδηλώνουν οι Λιβανέζοι για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα κατά της απόφασης της κυβέρνησης να παρατείνει για δύο ακόμα εβδομάδες το λοκντάουν προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του νέου κορονοϊού.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη, στη Βηρυτό και στη Σιδώνα με τους διαδηλωτές να ζητούν μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα αλλά και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς η οικονομία του Λιβάνου καταρρέει.

Στην Τρίπολη σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου τουλάχιστον 12 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο ενώ τουλάχιστον 29 διαδηλωτές χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στο σημείο των ταραχών.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους στρατιώτες να δέχονται επίθεση με πέτρες και κροτίδες και να απαντούν στους διαδηλωτές με ρίψη δακρυγόνων. Επιπλέον ο στρατός κατέβασε τεθωρακισμένα στους δρόμους για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Στην Τρίπολη ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά στην είσοδο αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Αλ-Ταλ ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν έξω από τα σπίτια βουλευτών του Λιβάνου σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα