ΑΘΗΝΑ
10:34
|
18.05.2024
Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν ισχύουν τα περί βιασμού της 11χρονης αθλήτριας και ισχυρίζεται ότι διατηρούσε μαζί της σχέση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια ο 38χρονος πρώην προπονητής για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μετά τις σε βάρος του καταγγελίες για τον βιασμό της 11χρονης (τότε) αθλήτριας. 

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού τύπου κατηγορίες εκ των οποίων οι δύο αφορούν ανήλικο θύμα. Πρόκειται για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν σε μία επιχείρηση-αστραπή τον κατηγορούμενο στο κτήριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου και θα απολογηθεί ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος κατηγορούμενος Τ. Απ. επιμένει ότι δεν βίασε την αθλήτρια και υποστηρίζει ότι διατηρούσε «σχέση» με την ανήλικη ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο να την παντρευτεί.  «Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη “βιασμός”, γιατί βιασμός εγώ πιστεύω ότι είναι κάτι που γίνεται παρά τη θέληση του άλλου”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

“Δεν κρύβομαι, ξέρω θα πάω φυλακή, αλλά να ομολογήσουν ότι με ήθελαν για γαμπρό” δήλωσε ο προπονητής στην ίδια συνέντευξη, τονίζοντας ότι υπήρχε συναίνεση από τη μητέρα του θύματος αλλά και από την ίδια την αθλήτρια η οποία εκείνη την εποχή “δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12 ετών” αλλά 15. 

Οι εισαγγελικές αρχές στην Αθήνα πριν εκδώσουν το ένταλμα έλαβαν κατάθεση από την 21χρονη σήμερα αθλήτρια, θύμα της υπόθεσης και από τους γονείς της. Οι καταθέσεις αυτές δόθηκαν στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο ο οποίος διενεργεί την σχετική προκαταρκτική εξέταση

Τους ισχυρισμούς του προπονητή της έχει διαψεύσει η αθλήτρια η οποία κατήγγειλε πέρα από την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ότι ο προπονητής την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά της στην περίπτωση που δεν κρατούσε το στόμα της κλειστό.

Η πρώτη της προσπάθεια να τον καταγγείλει ήταν το 2013, όταν η αθλήτρια μαζί με τους γονείς της και έναν παράγοντα του Ομίλου πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για την υπόθεση. Ωστόσο, ο διοικητής του τμήματος τούς συμβούλευσε να μην μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων για να μην τραυματιστεί περαιτέρω ψυχολογικά η κοπέλα.

Η αθλήτρια κατέθεσε ήδη παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια, ζητώντας την τιμωρία του 38χρονου κατηγορούμενου. 

Από τις δηλώσεις του προπονητή στα Μέσα Ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού, θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο, αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα